Νέο Δ.Σ. στον ΕΛΓΑ – Παραμένει ο κ. Λυκουρέντζος στην προεδρία

27 March 2024

Νέο Δ.Σ. στον ΕΛΓΑ – Παραμένει ο κ. Λυκουρέντζος στην προεδρία

Αλλαγές στο Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη με τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο να παραμένει όμως πρόεδρος του Οργανισμού. Έτσι το Δ.Σ. διαμορφώνεται ως εξής:

1.Προσωρινός αντιπρόεδρος ορίζεται ο Χρήστος Φλώρος, καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ο δρ Χρήστος Φλώρος είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ). Είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (ΛΟΧΡΗ) της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ) του ΕΛΜΕΠΑ και Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στη Λογιστική και Ελεγκτική και στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση. Επίσης, είναι dιευθυντής του θεσμοθετημένου Ερευνητικού Εργαστηρίου στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (LAFIM), καθώς και dιευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάλυσης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού του ΠΑΚΕΚ. Επίσης κατέχει την θέση άμισθου Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα που σχετίζεται με θέματα διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα (από Ιαν. 2024).

2.Εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίζεται η   Αργυρώ Αργύρη, Δικηγόρος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Δελημήτη, γεωπόνο.

3.Τακτικό μέλος ορίζεται η  Αικατερίνη Δαρδαμάνη, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, ειδικότητας ΠΕ Γεωπόνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αναπληρώτριά της την Ειρήνη Τάτση, υπάλληλο του ιδίου κλάδου, ειδικότητας και υπουργείου.

4.Τακτικό μέλος ορίζεται ο Σπυρίδων Ρίζος, γεωπόνος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), εκπρόσωπος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με αναπληρωτή του τον Βασίλειο Δελησταμάτη, κτηνίατρο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εκπρόσωπο του ιδίου Επιμελητηρίου.

Η θητεία του προσωρινού αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ λήγει με την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής και διορισμού του Αντιπροέδρου του Οργανισμού σύμφωνα με τον ν. 5062/2023 και για χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες, ενώ η θητεία των ανωτέρω διοριζομένων μελών λήγει στις 19/11/2025.

·        

27 March 2024
Banner
Banner