Νέες κινητοποιήσεις αγροτών Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας – Γενική Συνέλευση στις 5/1 στις Σέρρες

03 January 2024

Νέες κινητοποιήσεις αγροτών Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας  – Γενική Συνέλευση στις 5/1 στις Σέρρες

Οι περικοπές των επιδοτήσεων αλλά τελευταία και το μπλοκάρισμα αρκετών ΑΦΜ των αγροτών της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας έχουν εξοργίσει τους αγρότες και την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2024, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στις Σέρρες, στο ξενοδοχείο Philippos Xenia, προκειμένου να πάρουν σημαντικές αποφάσεις συναδέρφων, από Έβρο μέχρι Θεσσαλία.

Οι αγρότες έχουν κάνει επανειλημμένα διαμαρτυρίες προς τον ΥΠΑΑΤ, ειδικά μετά τις τελευταίες φυσικές καταστροφές αλλά και προσεγγίσεις διαλόγου που προς το παρόν παραμένουν άκαρπες.

Το δίλημμα που θέτουν στην κυβέρνηση, αγρότες και κτηνοτρόφοι, είναι εάν θέλει το κράτος να συνεχίσει να υπάρξει πρωτογενής παραγωγή ή μέσα από την αδράνεια και την αδιαφορία των ιθυνόντων οδεύουμε προς τον αφανισμό. Έτσι, οι αγρότες της Θεσσαλίας παραμένουν στον κόμβο του Πλατυκάμπου, διαδηλώνοντας τις διεκδικήσεις τους με το εξής μήνυμα: «Παλεύουμε για να μείνουμε στα χωριά μας και στις καλλιέργειές μας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, δίνουμε αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας».

03 January 2024
Banner
Banner