Με τη συμμετοχή του στρατού η αντιμετώπιση των αγριόχοιρων και της πανώλης των χοίρων στην Ιταλία

07 September 2023

Με τη συμμετοχή του στρατού η αντιμετώπιση των αγριόχοιρων και της πανώλης των χοίρων στην Ιταλία

Δραστικά μέτρα κατά των αγριόχοιρων αποφάσισε να λάβει η ιταλική κυβέρνηση, βάζοντας τον στρατό στην αντιμετώπισή τους. Στόχος είναι να μειωθεί ο κίνδυνος επιθέσεων σε πολίτες, αλλά και να περιοριστεί η αφρικανική πανώλη των χοίρων που εξαπλώνεται και στις χοιροτροφικές μονάδες προκαλώντας πολύ σοβαρές ζημιές στην οικονομία, με τη Βόρεια Ιταλία να έχει πληγεί ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας Attilio Fontana, την υποστήριξη του στρατού εγγυήθηκε ο υπουργός Άμυνας Guido Crosetto στον περιφερειακό σύμβουλο της Λομβαρδίας για τη γεωργία Alessandro Beduschi.

Τα αγριογούρουνα αυξάνονται και πλησιάζουν τις πόλεις προκαλώντας ατυχήματα και ζημιές σε ανθρώπους και επιχειρήσεις και ίσως μία λύση να είναι το κυνήγι, απαντούν οι επικεφαλής στο περιφερειακό συμβούλιο.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο μιας ολόκληρης φάρμας. «Δυστυχώς έχουν προκύψει απαράδεκτες καταστάσεις από κτηνοτρόφους που δεν ενημέρωσαν για υπάρχοντα κρούσματα στις φάρμες τους», επιβεβαίωσε ο Fontana.

Πέρα από τον κίνδυνο για την υγεία, οι επιθέσεις από αγριόχοιρους πολλαπλασιάζονται: τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί τόσο στην ύπαιθρο και στις πόλεις αλλά και τις παραλίες.

Πηγή: notizie.virgilio.it

07 September 2023
Banner
Banner