Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί το Meat News

06 June 2013

Με επίκαιρη και ενδιαφέρουσα ύλη κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού Meat News. Το εξώφυλλό του, αλλά και μια εκτενής αναφορά είναι αφιερωμένα στην έκθεση IFFA, που και φέτος έγινε το παγκόσμιο κέντρο του κρέατος.
Κεντρικό θέμα στην ύλη του περιοδικού είναι οι αλλαγές που φέρνει μια κοινοτική οδηγία. Με τίτλο «Νέα τάξη πραγμάτων στα παρασκευάσματα;» επιχειρείται μια έγκυρη παρουσίαση των νέων δεδομένων που δημιουργεί η εφαρμογή από 1ης Ιουνίου του Καν. 1129/2011 σχετικά με τα επιτρεπόμενα πρόσθετα των κρεατοσκευασμάτων.
Επίσης ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ιωάννης Τσιάλτας δίνει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και ζητά: «Σύζευξη των ελέγχων με την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροδιατροφικού τομέα».
Ακόμα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Κώστα Λειβαδιώτη, πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, ο οποίος δηλώνει ότι «τα κρεοπωλεία της Κύπρου κρατούν τη μερίδα του λέοντος». Ενώ υπάρχει και μια αποκλειστική παρουσίαση του Οδηγού αρχών HACCP που έχουν φτιάξει πρόσφατα οι Κύπριοι κρεοπώλες, φιλοδοξώντας να γίνει το «Ευαγγέλιο» του Κύπριου κρεοπώλη.
Ανάμεσα στην ύλη του περιοδικού υπάρχουν ακόμα:
Μια έρευνα του Επιμελητηρίου Χανίων, όπου φαίνεται ότι οι Χανιώτες εμπιστεύονται τα κρεοπωλεία και προτιμούν «ντόπια» κρέατα.
Ενώ η ιστορική αναζήτηση φέρνει στην επιφάνεια την πρώτη Εν Αθήναις Εταιρεία των Κρεοπωλών.

cover-06

06 June 2013
Banner
Banner