Με άξονα τις ΜμΕ η συνάντηση της υφυπουργού Ανάπτυξης με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και τον Ιταλό ομόλογό του

23 October 2023

Με άξονα τις ΜμΕ η συνάντηση της υφυπουργού Ανάπτυξης με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και τον Ιταλό ομόλογό του

Με τον πρόεδρο της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνικών Επαγγελμάτων και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων CNΑ,. Dario Constantini και τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) Ελλάδας, Γιώργο Καββαθά, συναντήθηκε στις 20/10/23 η υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κ. Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου.

Στην ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν προτεραιότητα δόθηκε στα κοινά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν και τις δύο χώρες εξαιτίας των κρίσεων αλλά και στο θέμα του διαρκώς αυξανόμενου κόστους ενέργειας. Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, επίσης, ήταν ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν που αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και την Ιταλία.

Ο κ. Constantini και η κυρία Μάνη-Παπαδημητρίου συζήτησαν την ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και τη διαμόρφωση πολιτικών με στόχο την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των δεξιοτήτων, απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διατήρηση και την ανάπτυξη παραδοσιακών, αλλά και δυναμικών κλάδων της οικονομίας.

23 October 2023
Banner
Banner