Μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή πανελλαδική απεργία, με δίκαια αιτήματα και την ακρίβεια σε πρώτο πλάνο

10 November 2022

Μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή πανελλαδική απεργία, με δίκαια αιτήματα και την ακρίβεια σε πρώτο πλάνο

Πανελλαδική απεργία χθες, 9 Νοεμβρίου 2022 και οι εργαζόμενοι έδωσαν το δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις των κλάδων τους. Με την ακρίβεια να είναι βασικό αίτημα διαμαρτυρίας από το οποίο πλήττονται όλες οι ομάδες πληθυσμού, η απεργία είχε μεγάλη επιτυχία ως προς τον όγκο των κινητοποιήσεων, τον παλμό και τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων.

Οι συνεχείς κρίσεις, το πάγωμα μισθών και συντάξεων, οι διαρκείς ανατιμήσεις βασικών προϊόντων διατροφής αλλά και η ενέργεια είναι θέματα που απασχολούν τους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε απελπιστική κατάσταση, όπως περιγράφει και το ΕΕΑ.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι μικρομεσαίοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικρέμποροι, οι οποίοι μετά από κάλεσμα σωματείων, ομοσπονδιών και της ΓΣΕΒΕΕ, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις.

Στην κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή συμμετείχαν και πολλά στελέχη του ΕΕΑ καθώς και απλά μέλη του, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Όμως, μεγάλες ήταν οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ενώ σχεδόν όλοι οι γύρω δρόμοι κατακλύστηκαν από απεργούς, με πορεία προς τη Βουλή.

Όπως παρατηρούσαν πολλά συνδικαλιστικά στελέχη, οι χιλιάδες απεργοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες και συνταξιούχοι ένωσαν τις φωνές τους και διεκδίκησαν με απολύτως ειρηνικό τρόπο ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό.

10 November 2022
Banner
Banner