Μέχρι 15 Οκτωβρίου οι αποζημιώσεις για πληγείσες καλλιέργειες και ζωικές εκμεταλλεύσεις από χαλαζόπτωση

30 September 2022

Μέχρι 15 Οκτωβρίου οι αποζημιώσεις για πληγείσες καλλιέργειες και ζωικές εκμεταλλεύσεις από χαλαζόπτωση

Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά τις αποζημιώσεις καλλιεργειών αλλά και ζωικών εκμεταλλεύσεων οι οποίες επλήγησαν τον Ιούνιο του 2022, πρόκειται να δοθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2022. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι αποζημιώσεις ανθρώπων που έχουν απασχοληθεί στις συγκεκριμένες ζημιές, αλλά και στις πυρκαγιές από 1ης Μαΐου 2021 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι περιφέρειες που έχει προγραμματιστεί να αποζημιωθούν εξαιτίας των ζημιών από φυσικά φαινόμενα είναι οι: Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς. Οι Δημοτικές Κοινότητες Αθύρων, Δυτικού και Ραχώνας, Δημοτικής Ενότητας Πέλλας, του Δήμου Πέλλας Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η Δημοτική Κοινότητα Κουφαλίων, της Δημοτικής Ενότητας Κουφαλίων και οι Δημοτικές Κοινότητες Χαλκηδόνος, Ελεούσης, Βαλτοχωρίου. Η Δημοτική Ενότητα Χαλκηδόνος, του Δήμου Χαλκηδόνος. Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκη. Ο δήμος Τοπείρου . Η Δημοτική Ενότητα Βιστωνίδος του Δήμου Αβδήρων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Να σημειωθεί πως σε όσους παραγωγούς έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας της χαλαζόπτωσης θα χορηγηθεί προκαταβολή έναντι της αποζημίωσης, αλλά θα υπάρξουν κι άλλοι παράγοντες όπως γεωργραφική θέση, είδος προϊόντος κ.λπ.

30 September 2022
Banner
Banner