Λουκάνικα και ζαμπόν παραδοσιακά στις προτιμήσεις των Γερμανών

06 October 2022

Λουκάνικα και ζαμπόν παραδοσιακά στις προτιμήσεις των Γερμανών

Παρ’ ότι η παγκόσμια τάση δείχνει μείωση της κατανάλωσης κρέατος, εντούτοις, για το 84% των Γερμανών, το λουκάνικο και το ζαμπόν θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της διατροφής τους. Τα πρόσφατα στοιχεία από μια αντιπροσωπευτική μελέτη της εταιρείας έρευνας αγοράς Kantar για λογαριασμό της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανών Παραγωγών Αλλαντικών & Ζαμπόν (BVWS) δείχνουν ότι το λουκάνικο και το ζαμπόν συνεχίζουν να έχουν μόνιμη θέση στο μενού για μεγάλο μέρος του γερμανικού πληθυσμού.

«Το λουκάνικο και το ζαμπόν βρίσκονται στην καρδιά της κοινωνίας. Ως παραγωγοί λουκάνικων, δεσμευόμαστε για μια συζήτηση που αντικατοπτρίζει όλες τις ανάγκες των καταναλωτών. Ένα πράγμα είναι σαφές: πρέπει να καταστήσουμε βιώσιμο τον εφοδιασμό μας με φρέσκα τρόφιμα. Οι παραγωγοί λουκάνικων υποστηρίζουν τη συνειδητή κατανάλωση κρέατος», λέει η Sarah Dhem, στέλεχος της εταιρείας κρέατος Werner Schulte GmbH & Co. KG - Lastruper Wurstwaren

Οι παραγωγοί λουκάνικων και ζαμπόν προμηθεύουν τον πληθυσμό με τοπικά τρόφιμα. Η προτίμηση των Γερμανών στα προϊόντα τους είναι ξεκάθαρη. «Ο κόσμος εμπιστεύεται τους παραγωγούς της περιοχής. Καθιστούν σαφές ότι δεν θέλουν να στερηθούν το λουκάνικο και το ζαμπόν. Αυτό είναι ένα ισχυρό σημάδι της κουλτούρας λουκάνικων και ζαμπόν στη Γερμανία. Δεσμευόμαστε, ως εταιρεία, για μια πολιτική τροφίμων που δεν πατρονάρει κανέναν», λέει ο Dhem. Τα μέλη της ομοσπονδιακής ένωσης συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση αυτής της διαδικασίας μετασχηματισμού εδώ και αρκετά χρόνια. Διευρύνουν τους στους τομείς της καλής μεταχείρισης των ζώων και των φυτικών πρωτεϊνών. «Ο προηγούμενος τρόπος κατανάλωσης αλλάζει και αυτό είναι καλό. Οι παραγωγοί αλλαντικών παραδίδουν προϊόντα υψηλής ποιότητας για όλες τις καταναλωτικές ανάγκες».

Πηγή: euromeatnews.com

06 October 2022
Banner
Banner