«Λαιμητόμο για τις μικρές επιχειρήσεις», χαρακτηρίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κόκκαλης, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

27 November 2023

«Λαιμητόμο για τις μικρές επιχειρήσεις», χαρακτηρίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κόκκαλης, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Related Articles

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να απειλούνται άμεσα και τους ιδιοκτήτες τους να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Με αφορμή τη συγκεκριμένη κατάσταση, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά επιστολή-ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας σύμφωνα με την οποία εκφράζεται η η δυσαρέσκεια του σχετικά με το νέο νομοσχέδιο.

 Αναλυτικά, στη συγκεκριμένη επιστολή-ψήφισμα που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κόκκαλης, αναφέρονται οι έντονες διαμαρτυρίες των μελών για  «Την στοχοποίηση των μικρών επιχειρήσεων συστηματικά εδώ και χρόνια ως φοροφυγάδες, την  εξίσωση του επαγγελματία με τον ιδιωτικό υπάλληλο ως προς τα εισοδήματα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το αφορολόγητο των 9.000 τον χρόνο στους εργαζόμενους» αλλά και «τη μη εφαρμογή κανόνων ισοτιμίας, ισονομίας και ισοπολιτείας», ενώ τονίζεται πως «το μέτρο αυτό πλήττει ευθέως όλους τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους επιβαρύνοντάς τους ενώ είναι γνωστό ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους παλεύει εδώ και πάνω από μια δεκαετίες σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες», καθώς και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο έκτρωμα που οδηγεί στο τελείωμα του ελεύθερου επαγγελματία και του εμπόρου».

Επίσης, στην επιστολή ζητείται η «επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ, η προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα, η άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και ο ακατάσχετος εμπορικός λογαριασμός».

27 November 2023
Banner
Banner