Λαθροσφαγές στα νησιά καταγγέλλουν οι κρεοπώλες

23 April 2013

Η ανυπαρξία σφαγείων τόσο σε μεγάλα νησιά, όπως η Σάμος, όσο και σε μικρότερα (Σαλαμίνα, Αίγινα, Πόρος, Τροιζηνία, Ύδρα, Σπέτσες, Κύθηρα) έχει ως φυσικό επακόλουθο τις λαθροσφαγές και την απευθείας πώληση στον καταναλωτή.
Αυτή την κατάσταση καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Πειραιά και Νήσων με επιστολές του στους αρμόδιους περιφερειάρχες, υπενθυμίζοντας ότι αρκετά έγκαιρα, από τον Αύγουστο του 2012, είχαν θέσει στις αρμόδιες αρχές το ζήτημα, χωρίς όμως να έχει γίνει από την πλευρά τους καμιά ενέργεια μέχρι σήμερα.
Όπως αναφέρει στις επιστολές του ο σύνδεσμος «τώρα οι κτηνοτρόφοι εν όψει Πάσχα ‘‘αποθρασύνθηκαν’’ με αποτέλεσμα να γυρίζουν πόρτα-πόρτα και μέσα στα καφενεία για να ‘‘πλασάρουν’’ τα αμνοερίφια που θα λαθροσφάξουν, όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοί μας κρεοπώλες – μέλη του συνδέσμου μας, από τα νησιά».
Οι επιστολές έχουν ως αποδέκτες τόσο τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, στις οποίες εφιστάται ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, όσο και τις φορολογικές αρχές στις οποίες επισημαίνεται η απώλεια φόρων και ΦΠΑ.
«Δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Είμαστε πλέον μια ευρωπαϊκή χώρα και απαιτούμε να τηρείται η κοινοτική και εθνική νομοθεσία από όλους!», καταλήγουν οι επιστολές του Συνδέσμου.

23 April 2013
Banner