Κ. Σκρέκας: 40% μείωση του πληθωρισμού τροφίμων

10 May 2024

Κ. Σκρέκας: 40% μείωση του πληθωρισμού τροφίμων

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας δήλωσε πως «...έχουμε μείωση του πληθωρισμού των τροφίμων κατά, περίπου, 40%, δηλαδή από το 8,3 % που ήταν έχει φτάσει κοντά στο 5%, βεβαίως δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε που είναι να πάμε και κάτω από το 2%. ... Ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ έχει σχεδόν μηδενιστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά». Παραδέχτηκε βεβαίως πως «η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και είναι η Νο1 προτεραιότητα για την κυβέρνηση ώστε να το αντιμετωπίσει».

Σε ό,τι αφορά στον γενικό πληθωρισμό, είπε ότι «ο γενικότερος πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι, περίπου, στο 3% αυτή τη στιγμή όπου και εκεί πιστεύουμε ότι τους επόμενους μήνες θα δούμε μια αποκλιμάκωση. Η ταχύτερη αποκλιμάκωση που παρατηρείται στα τρόφιμα οφείλεται εν πολλοίς στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησή μας. Η Ελλάδα έχει λάβει τα περισσότερα μέτρα από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης».

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πλατφόρμα e-katanalotis χαρακτηρίζοντάς την «πολύ σημαντική γιατί βοηθάει και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν επικεντρωμένους και γρήγορους ελέγχους έτσι ώστε να προστατεύουν τους καταναλωτές».

Πηγή: amna.gr

10 May 2024
Banner