Κ. Σκρέκας: Θέμα κυβέρνησης και όχι υπουργού η ακρίβεια στα τρόφιμα

10 January 2024

Κ. Σκρέκας: Θέμα κυβέρνησης και όχι υπουργού η ακρίβεια στα τρόφιμα

Αποποίηση ευθυνών έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ. Σκρέκας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, χθες, αντιδρώντας στην προσφώνηση δημοσιογράφων «υπουργός ακρίβειας». Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το έργο του χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «υπουργό που πολεμάει την ακρίβεια», ενώ τόνισε πως «δεν είναι θέμα υπουργού η ακρίβεια, αλλά θέμα κυβέρνησης».

Παρ’ ότι ο κ. Σκρέκας παραδέχτηκε πως «τα νοικοκυριά βλέπουν τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ να παραμένουν ακριβά και σε κάποιες περιπτώσεις να έχουμε και κάποιες ανατιμήσεις», o υπουργός κατονόμασε ως αποκλειστικό υπεύθυνο για την ακρίβεια τον πρωθυπουργό, αφού όπως είπε «είναι αυτός που καθορίζει την πολιτική της κυβέρνησης και γενικότερα όλες τις δημόσιες πολιτικές».

Ο κ. Σκρέκας συμφώνησε πως ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στη χώρα μας, σε επίπεδο διετίας, βρίσκεται στο 25% (την τέταρτη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ε.Ε.)  ενώ παραδέχτηκε πως οι εταιρείες ανεβάζουν τις τιμές επί τούτου, προκειμένου να κάνουν πλασματικές εκπτώσεις. Αναφέρθηκε στον πληθωρισμό τροφίμων των γειτονικών χωρών όπου η ακρίβεια είναι μεγαλύτερη, π.χ. στη Βουλγαρία 35%, τη Ρουμανία 29%, ακόμα και στην Ισπανία 26%.

10 January 2024
Banner
Banner