Κ. Σκρέκας: Η βιομηχανία και η μεταποίηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων βασικοί πυλώνες ανάπτυξης

05 January 2024

Κ. Σκρέκας: Η βιομηχανία και η μεταποίηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων βασικοί πυλώνες ανάπτυξης

Για την ακρίβεια και την οικονομία στη χώρα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας ο οποίος επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ότι η τιμή του βρεφικού γάλακτος είναι από 30% ως 213% ακριβότερη στην ελληνική αγορά.

Στην ΕΡΤ μίλησε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας με βασικό θέμα την ακρίβεια και την προσπάθεια της κυβέρνησης για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. «Μπορεί να μην φαίνεται στην τσέπη ακόμα αλλά η δέσμη μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση φέρνει σταδιακά αποτελέσματα. ... Η σταθεροποίηση τιμών μειωμένων κατά 5% έχει κλειδώσει σε 1300 προϊόντα και θα ισχύει για 6 μήνες», τόνισε ο υπουργός.

Σχετικά με άλλες χώρες, πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας, ο πληθωρισμός τροφίμων βρίσκεται στο 25% στην Ελλάδα, ενώ σε επίπεδο διετίας στη Βουλγαρία είναι στο 35%, στη Ρουμανία στο 29% και στην Ισπανία στο 27%. Ο υπουργός

Ο λόγος που υπήρξαν διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες ήταν εξαιτίας των πολέμων, καθώς επίσης, τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης και οι τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές παραγωγές εκτίναξαν τις τιμές σε βασικά προϊόντα διατροφής, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Σκρέκας προανήγγειλε τρία νέα αναπτυξιακά προγράμματα μέσα στο 2024 που όπως τόνισε «ισχυροποιούν τη βιομηχανική και τη μεταποιητική βάση της χώρας με στόχο την “επαναβιομηχανοποίηση” στην Ελλάδα. ... Η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί στο βασικό πυλώνα ανάπτυξης που είναι ο τουρισμός και να αναπτύξει και άλλους κλάδους, έτσι ώστε να έχουμε μια πολυδιάστατη αναπτυξιακή πολιτική. Η βιομηχανία, η μεταποίηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και οι κλάδοι που έχουν να κάνουν με τις κρίσιμες πρώτες ύλες αλλά και την έρευνα και την τεχνολογία, είναι τομείς που το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Ανάπτυξης θα υποστηριχθούν με νέα αναπτυξιακά εργαλεία».

05 January 2024
Banner
Banner