Κ. Σκρέκας: Επιτυχημένο το καλάθι του νοικοκυριού – αναμένονται παρόμοια μέτρα

28 June 2023

Κ. Σκρέκας: Επιτυχημένο το καλάθι του νοικοκυριού – αναμένονται παρόμοια μέτρα

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων του μιλώντας για την καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού είπε ότι το εργαλείο αυτό βοήθησε στην τιθάσευση του πληθωρισμού, ενώ προσέθεσε ότι παρόμοια μέτρα θα συνεχιστούν.

«Έχουμε πολλά θέματα να προωθήσουμε, όπως προσέλκυση νέων επενδύσεων, να επιλύσουμε προβλήματα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια και να ενισχυθεί η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία. … Η Ελλάδα έχει βιομηχανία και ιστορία στη βιομηχανία και πρέπει να την βοηθήσουνε να επεκταθεί και να μεγαλουργήσει γιατί χωρίς παραγωγή στην χώρα δεν θα διασφαλίσουμε βιώσιμους όρους ανάπτυξης στο μέλλον» κατέληξε ο υπουργός», ανέφερε ο νέος υπουργός, ενώ πρόσθεσε  ότι η διευκόλυνση του επιχειρείν με τη μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας είναι ο δεύτερος στόχος και η ενίσχυση της βιομηχανίας, η τριπλή προτεραιότητα.

Εν τω μεταξύ, η απερχόμενη υπουργός Ελένη Λουρή ανέφερε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης είναι στον πυρήνα της ανάπτυξης αλλά και της προστασίας του καθημερινότητας του πολίτη και στην πρώτη γραμμή για τη μετάβαση της οικονομίας.

Συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του κ. Σκρέκα, οι υφυπουργοί Μάξιμος Σενετάκης και Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου δήλωσαν πως θα εργαστούν με συνέπεια ώστε να φέρουν σε πέρας την αποστολή που έχουν αναλάβει προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών και με νέες θέσεις εργασίας μέσα από νέες επενδύσεις.

28 June 2023
Banner
Banner