Κρατική αρωγή για αποζημιώσεις εξοπλισμού πυρόπληκτων αγροτών

20 August 2024

Κρατική αρωγή για αποζημιώσεις εξοπλισμού πυρόπληκτων αγροτών

Related Articles

Οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024 στην Αττική εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής για ζημιές σε εξοπλισμό, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Οι ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών προχωρούν μέσω της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια Αττικής και τους τοπικούς δήμους.

Συγκεκριμένα, οι ζημιές που αφορούν αγροτικό εξοπλισμό, μηχανήματα και αποθηκευμένα προϊόντα καλύπτονται πλέον από το πλαίσιο της κρατικής αρωγής, περιλαμβάνοντας και αυτές που θα εντάσσονταν στον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ). Οι αγρότες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέσω των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ ανά τοπική κοινότητα, για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για όλες τις ζημιές που υπέστησαν.

Παράλληλα, οι ζημιές σε φυτική παραγωγή, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, καλύπτονται αρμοδίως από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες αυτοψίες. Μετά την υποβολή των αιτήσεων, η διαδικασία συνεχίζεται από τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες αναλαμβάνουν τη μεταβίβαση των στοιχείων και τη διεκπεραίωση των αιτήσεων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση σχετικά με τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.
Πηγή: agro24.gr

20 August 2024
Banner