ΚΚΕ: Αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες και πλήρεις αποζημιώσεις

26 June 2024

ΚΚΕ: Αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες και πλήρεις αποζημιώσεις

Σε σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφορικά με την επίσκεψη και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 21/6, επισημαίνονται τα εξής:

«Με τις δηλώσεις του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός εμμέσως παραδέχθηκε ότι τα μέτρα για το ρεύμα, τα οποία αναγκάστηκε να λάβει η κυβέρνηση μετά τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις, αποδείχθηκαν ανεπαρκή για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Παράλληλα, προσποιήθηκε ότι τώρα ανακάλυψε πως οι τιμές στην παραγωγή τροφίμων και αγροεφοδίων εκτοξεύονται λόγω μιας μικρής ομάδας μονοπωλίων!»

Το σχόλιο συνεχίζει: «Τα αιτήματα των αγροτών είναι γνωστά και δίκαια. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εξασφαλίσει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως συμβαίνει και για τους εφοπλιστές, πλήρεις αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών και να εξοφληθούν επιτέλους οι επιδοτήσεις χωρίς τις περικοπές της νέας ΚΑΠ. Μόνο έτσι μπορεί να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να δοθούν ανάσες επιβίωσης στους αγρότες που παλεύουν για το βιοπορισμό τους και να μειωθούν οι τιμές στα ράφια για τα λαϊκά νοικοκυριά».

26 June 2024
Banner