Καταγραφή αγροτικών εκμεταλλεύσεων που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του Έβρου

28 August 2023

Καταγραφή αγροτικών εκμεταλλεύσεων που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του Έβρου

Ο Έβρος ήταν το τελικό χτύπημα στις δασικές πυρκαγιές φέτος με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε καταστροφή για το περιβάλλον και την οικονομία της χώρας. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, επιχορηγούνται από τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αρμόδια για την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις, είναι η Περιφέρεια και επομένως έχει κινηθεί κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γίνει έλεγχος και να καταβληθεί η επιχορήγηση (από το αρμόδιο υπουργείο) στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση καλύπτει:

Υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του εγγείου κεφαλαίου και των αποθηκευμένων προϊόντων, τα οποία καταγράφηκαν ως κατεστραμμένα.

Δεν επιχορηγούνται κτιριακές ζημιές από την Κρατική Αρωγή

Για κτιριακές ζημιές σε επιχειρήσεις οι πληττόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται με αίτησή τους στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας, Ναυαρίνου 28, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Η επιτροπή καταγραφής ζημιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τις επιχειρήσεις (εμπορικές) του Δήμου Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου που επλήγησαν από την πυρκαγιά, δέχεται αιτήσεις στο κτιριο που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα ‘Έβρου, στην Καραολή και Δημητρίου 40, στον 1ο όροφο στο γραφείο 3.

Οι επιτροπές καταγραφής ζημιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τις αγροτικές επιχειρήσεις των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου δέχονται αιτήσεις από σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στους κατά τόπους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, όπως επίσης στην Κοινότητα Μάκρης, στη Δημοτική Ενότητα Φερών και στη Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης.

28 August 2023
Banner
Banner