Καταγγελία κτηνοτρόφου από την Ημαθία για μολυσμένο νερό από αρσενικό

11 July 2024

Καταγγελία κτηνοτρόφου από την Ημαθία για μολυσμένο νερό από αρσενικό

Related Articles

Μια σοβαρή καταγγελία για μολυσμένο νερό με αρσενικό αναδύεται από την Ημαθία, όπου αναφέρει ότι οι αρμόδιες Αρχές έχουν προχωρήσει σε δειγματοληψίες στην περιοχή.

Ο κτηνοτρόφος Θανάσης Κατσαρός ανέφερε σε τηλεοπτικό κανάλι πως διαπίστωσε υπερβολικά επίπεδα αρσενικού σε μια πομόνα, καθώς αρκετά από τα ζώα του που έπιναν από εκεί πέθαναν, υπολογίζοντάς τα σε 100 περίπου.

Η πομόνα είναι γεώτρησης, όπως ανέφερει το ρεπορτάζ, με τον κτηνοτρόφο να προσθέτει: «Εδώ που βρισκόμαστε υπάρχει ένας σωρός από κουτιά φαρμάκων. Οι αγρότες γεμίζουν τα βυτία τους, πετούν τα φάρμακά τους, και φτάσαμε στο σημείο όπου στο τρίτο στρώμα του υπεδάφους δεν μπορούμε να πιούμε νερό».

«Είναι θανατηφόρο» συμπλήρωσε ο κτηνοτρόφος, διευκρινίζοντας ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αναφέρει το περιστατικό στις αρμόδιες Αρχές. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την έρευνα η ανάλυση του νερού που έλαβε ο κ. Κατσαρός δείχνει ότι οι φυσιολογικές τιμές του νερού είναι στο επίπεδο 10, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν φτάσει το 77,5.

Πηγή: voria.gr

11 July 2024
Banner