Καθησυχαστικός ο Ciolos για τη φέτα και τις κοινοτικές ενισχύσεις

15 October 2013

Τα σοβαρά πλεονεκτήματα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής εκθείασε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος, ο οποίος παραβρέθηκε στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. "Η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο δυναμικό σε επίπεδο ποιότητας και προϊόντων, υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή προστιθέμενης αξίας που ευελπιστώ ότι η Ελλάδα θα εκμεταλλευτεί μ’ αυτή τη νέα μεταρρυθμισμένη γεωργική πολιτική που σας δίνει αυτές τις νέες δυνατότητες", είπε ο κ. Τσιόλος. Ως απόδειξη αυτής της δυναμικής έφερε το 100ο προϊόν με ένδειξη γεωγραφικής προέλευσης από την Ελλάδα, το οποίο καταγράφηκε ως ΠΟΠ πρόσφατα (πρόκειται για το λάδι Μεσσαράς).
Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων ο επίτροπος είπε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ελληνική φέτα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά, μάλιστα υποστήριξε ότι ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που θα επιτευχθεί η φέτα, όπως και άλλα ευρωπαϊκά προϊόντα θα είναι προστατευμένα στην καναδική αγορά.
Ο κ. Τσιόλος επίσης επισκέφτηκε την Βουλή, όπου είχε ενημέρωση με τους Έλληνες βουλευτές, ενώ στις συναντήσεις με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ συζητήθηκαν οι προτεραιότητες για την ελληνική προεδρία που ξεκινά τον Ιανουάριο.

15 October 2013
Banner