Κάθετη άνοδος στην παραγωγή κρέατος κοτόπουλου έως το 2028

29 June 2023

Κάθετη άνοδος στην παραγωγή κρέατος κοτόπουλου έως το 2028

Η παγκόσμια αγορά κρέατος κοτόπουλου έχει επεκταθεί ραγδαία, ιδίως τα τελευταία 30 χρόνια όπου αναμένεται να φτάσει τα 429,11 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028.

Αυτή η άνοδος στην παραγωγή συνοδεύτηκε από σημαντικό εκσυγχρονισμό και αυτοματισμό, καθώς και από τη γενετική δημιουργία ειδών πουλερικών που επιτρέπουν υψηλότερη παραγωγικότητα.

Αν και η κατανάλωση κρέατος έχει αυξηθεί σε απόλυτους και κατά κεφαλήν όρους, η παραγωγή κρέατος κοτόπουλου ήταν πιο επιτυχημένη στους δείκτες, μια που επιτεύχθηκαν μειώσεις κόστους και τιμών, ενώ το κρέας κοτόπουλου έχει κατακτήσει την αγορά διότι είναι μια από τις βασικές πηγές πρωτεΐνης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η παραγωγή της θα συνεχίσει να αυξάνεται τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κύρια κινητήρια επέκταση της αγοράς είναι το διαθέσιμο εισόδημα και η αλλαγή του τρόπου ζωής.

Η αύξηση του παγκόσμιου όγκου κρέατος κοτόπουλου τα τελευταία πέντε χρόνια οφείλεται κυρίως στην πιο αποτελεσματική παραγωγή, καθώς η βιομηχανία πουλερικών συνέχισε να επεκτείνεται και να βιομηχανοποιείται σε πολλές περιοχές του κόσμου. Ωστόσο, σε χώρες υψηλού εισοδήματος, όπου η κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι ήδη υψηλή, η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και των αυξημένων διατροφικών ανησυχιών που αναζητούν μεγαλύτερη ποικιλία σε πηγές πρωτεΐνης.

Σε χώρες με χαμηλότερο εισόδημα, η αύξηση του πληθυσμού και του εισοδήματος θα οδηγήσει τη συνολική κατανάλωση, αν και το κοτόπουλο είναι από σημαντικά χαμηλότερο κατά κεφαλήν σημείο εκκίνησης.

Η παγκόσμια αγορά κοτόπουλου αποτιμήθηκε σε 312,11 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2022.

Πηγή: finance.yahoo.com

29 June 2023
Banner
Banner