Ισπανικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας

05 June 2014

Ισπανικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας

Η παρουσίαση για το ισπανικό κρέας που οργάνωσε το οικονομικό και εμπορικό γραφείο της ισπανικής πρεσβείας ήταν η πρώτη «επίσημη» παρουσίαση του ισπανικού κρέατος στη χώρα μας, αν και έχει υπάρξει ήδη παρουσία του εδώ εμπορικού γραφείου σε σχετικές εκθέσεις. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλης Τζάκος προετοιμάζεται μια συνάντηση Ισπανών εξαγωγέων κρέατος με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων τον ερχόμενο Οκτώβριο.
«Χωρίς τις εξαγωγές ο κλάδος πεθαίνει», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Γραφείου Εξαγωγών του Ισπανικού Κρέατος - OECE, Daniel de Miguel, μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο αντιπροσώπων, εμπόρων και εκπροσώπων της ελληνικής βιομηχανίας κρέατος. Η παρουσία του στη χώρα μας είχε ως στόχο την ενθάρρυνση των ελληνο-ισπανικών συναλλαγών, σε μια συγκυρία που η Ισπανία ενδιαφέρεται να αυξήσει τις εξαγωγές της και η χώρα μας αναζητά εναλλακτικές αγορές.
Ο επικεφαλής του οικονομικού και εμπορικού γραφείου της πρεσβείας, Jorge Andreu, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ισπανική οικονομία, αλλά και τα μέτρα που ελήφθησαν για τη μείωση των τιμών και του εργατικού κόστους που οδήγησαν σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Όσο αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση στο σύνολο των ισπανικών εξαγωγών, ενώ η Ισπανία στην 14η θέση των ελληνικών εξαγωγών.
Στην εκδήλωση μίλησε ακόμη ο υπεύθυνος τροφίμων του Ισπανικού Ινστιτούτου Εξαγωγών – ICEΧ, Juan-Angel Abrit, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαγωγική δραστηριότητα των ισπανικών επιχειρήσεων, σημειώνοντας την μείωση της κατανάλωσης στην εστίαση που οδηγεί σε πλεόνασμα της παραγωγής επεξεργασμένων προϊόντων.

05 June 2014
Banner