“Θύμα” του φρέσκου γάλακτος ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

31 March 2014

Αν και εμφανίστηκε σύμφωνος με την τελική ρύθμιση για το φρέσκο γάλα όπως διατυπώθηκε στο κείμενο του πολυνομοσχέδιου που ψηφίστηκε χτες Κυριακή 30/3, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι πλέον παρελθόν για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η παραίτησή του, την οποία δημοσιοποίησε το Σάββατο 29/3 λίγο μετά την επίσημη κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, είχε υποβληθεί από τις 18 Μαρτίου στον πρωθυπουργό.
Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα υπερασπίζεται την αντίθεσή του στην ρύθμιση που προώθησε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα στη δήλωση παραίτησης αναφέρει: "Με στέρεα επιχειρήματα αποδείξαμε ότι η πρόταση θα είναι αρνητική για την ελληνική κτηνοτροφία και με αμφίβολα οφέλη για τον Έλληνα καταναλωτή. Απαντήσεις πειστικές δεν πήραμε. Αντ’ αυτού, η εφαρμογή της έκθεσης του ΟΟΣΑ και ο χρόνος διάρκειας του φρέσκου γάλακτος εμφανίστηκαν ξαφνικά ως προαπαιτούμενο εκ μέρους της Τρόικας για την καταβολή της επόμενης δόσης!"
Στη συνέχεια εξιστορεί όλο το χρονικό των συναντήσεων και συνομιλιών εντός της κυβέρνησης, αλλά και τις εναλλακτικές λύσεις που προώθησε ο ίδιος και το ΥΠΑΑΤ για το θέμα του φρέσκου γάλακτος. Θέσεις που στο κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή δεν είχαν ληφθεί υπόψη και αυτός ήταν ο λόγος της παραίτησής του.
Ο κ. Χαρακόπουλος, μετά την τελική ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δήλωσε ότι αισθάνεται ικανοποιημένος «που, έστω και με την παραίτησή μου από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνέβαλα στο να βρεθεί μια σαφώς καλύτερη λύση στο ζήτημα που ανέκυψε με το φρέσκο γάλα. Μια λύση με σαφή χρονικό περιορισμό της διάρκειας ζωής του -όπως σθεναρά υποστηρίζαμε επί μήνες- και η οποία μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου παρουσιαζόταν ως αδύνατη».

31 March 2014
Banner