Θεοδωρικάκος: «Πολλή και σκληρή δουλειά στο πλευρό της κοινωνίας για να πετύχουμε τους στόχους μας» – Παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Ανάπτυξης

15 June 2024

Θεοδωρικάκος: «Πολλή και σκληρή δουλειά στο πλευρό της κοινωνίας για να πετύχουμε τους στόχους μας» – Παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Ανάπτυξης

Την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υπουργού στη θέση του απερχόμενου Κώστα Σκρέκα. Οι νέοι υφυπουργοί, Ζωή Ράπτη και Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου, ανέλαβαν επίσης τα καθήκοντά τους, ενώ στην τελετή παρευρέθηκε και ο απερχόμενος υφυπουργός, Μάξιμος Σενετάκης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, δεσμευόμενος να εργαστεί σκληρά για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Εξήρε το έργο του προκατόχου του, Κώστα Σκρέκα, και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, με στόχο την αποκλιμάκωση των τιμών και την εξασφάλιση ποιοτικών αγαθών για τους πολίτες.

«Το κέρδος είναι θεμιτό. Η αισχροκέρδεια όχι», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, της βιομηχανίας, της έρευνας και της καινοτομίας. Στόχος του, όπως είπε, είναι η αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ μέχρι το τέλος της τετραετίας, μέσα από τη σκληρή δουλειά και τη συνεργασία με την κοινωνία.

Ο απερχόμενος υπουργός, Κώστας Σκρέκας, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του για τις προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ανέφερε ότι αντιμετώπισαν δύσκολες προκλήσεις, όπως η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και η ενίσχυση της βιομηχανίας και της καινοτομίας, ενώ οι προσπάθειές τους έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς με τη σταδιακή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

«Είναι βέβαιο πως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα θα κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει», δήλωσε ο κ. Σκρέκας, ευχόμενος καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

15 June 2024
Banner