Η ASF χτυπά την πρώτη βιομηχανική χοιροτροφική μονάδα στη Ρωσία

30 August 2022

Η ASF χτυπά την πρώτη βιομηχανική χοιροτροφική μονάδα στη Ρωσία

Σχεδόν 6.000 χοίροι θανατώθηκαν λόγω κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ASF) στη χοιροτροφική μονάδα Shuvalovo στη ρωσική περιοχή Kostroma. Τουλάχιστον 3 εγκαταστάσεις παραγωγής έχουν πληγεί, ανέφερε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Το Shuvalovo είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στην περιοχή Kostroma, που αριθμεί περίπου 75.000 χοίρους ετησίως.

Ωστόσο, η μείωση της παραγωγής σε αυτό το αγρόκτημα δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο σε ολόκληρη τη ρωσική αγορά χοιρινού κρέατος, λόγω των σχετικά χαμηλών ποσοτήτων που επηρεάστηκαν από τα κρούσματα και της γενικής υπερπροσφοράς στην αγορά. Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση με την ASF είναι αυτή τη στιγμή τεταμένη, αλλά είναι υπό έλεγχο, συνεχίζει ο ο Yuri Kovalev, πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Παραγωγών Χοιρινού Κρέατος.

Από τις αρχές του 2022, περισσότερα από 80 κρούσματα ASF έχουν καταγραφεί στη Ρωσία, με λιγότερα από τα μισά σε φάρμες, ενώ τα υπόλοιπα είναι μεταξύ αγριόχοιρων.

Ο Sergey Yushin, επικεφαλής της Ρωσικής Εθνικής Ένωσης Κρέατος, συμφώνησε ότι η παρούσα κατάσταση στη ρωσική χοιροβιομηχανία είναι πιο σταθερή από ό,τι στα τέλη του 2020 και στις αρχές του 2021. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες αποτυγχάνουν να καταπολεμήσουν σωστά το ASF, εγείροντας ανησυχίες σε όλους τους παράγοντες της αγοράς.

30 August 2022
Banner
Banner