Η χοιροτροφία της Ισπανίας προωθεί την ισότητα και αναβαθμίζει τις αγροτικές περιοχές, κερδίζοντας πόντους στην αγορά

07 November 2023

Η χοιροτροφία της Ισπανίας προωθεί την ισότητα και αναβαθμίζει τις αγροτικές περιοχές, κερδίζοντας πόντους στην αγορά

Related Articles

Ο ισπανικός τομέας χοιρινού κρέατος βρίσκεται σε μεγάλη άνθηση και η δημοτικότητά του, σύμφωνα με την Interporc οφείλεται στην καλή επικοινωνία, γεγονός που συζητήθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο με τίτλο: «Προκλήσεις στην επικοινωνία της αλυσίδας ζωικού κεφαλαίου-κρέατος στον καταναλωτή», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης Ζωικής, Βιομηχανικής και Αγροδιατροφής Lorca.

Ο Alberto Herranz, διευθυντής της Interporc τόνισε ότι «η καλή δουλειά των εταιρειών στον τομέα του χοιρινού κρέατος μας στέλνει πολύ ισχυρά μηνύματα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να επικοινωνήσουμε κατάλληλα. Το 43% της άμεσης απασχόλησης στον κλάδο είναι γυναίκες που είναι παρούσες σε όλη την αλυσίδα, από ανώτερα στελέχη έως ερευνητές, εργαζόμενους στη βιομηχανία, αγρότες, κτηνίατρους... Στη χοιροτροφία υπάρχει ισότητα "Το φύλο είναι κάτι φυσικό και αυτό το μήνυμα δεν μπορεί να μεταδοθεί από πολλούς τομείς".

Ο Herranz τόνισε επίσης ότι «επενδύουμε σε αγροτικές περιοχές και το 43% των αγροκτημάτων βρίσκονται σε πόλεις με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, γεγονός που επιτρέπει σε αυτές τις πόλεις να έχουν κι άλλες υπηρεσίες και υποδομές βοηθώντας έτσι τον πληθυσμό. Η επικοινωνία είναι το εργαλείο μας για να πούμε σε εκείνο το μέρος της κοινωνίας που ανησυχεί για την εγκατάλειψη των αγροτικών περιοχών ότι το χοιρινό είναι μια λύση που δημιουργεί ένα μέλλον για τις οικογένειες».

Όσον αφορά τα fake news, ο Herranz έχει επισημάνει ότι «μπροστά σε ψευδείς και μεροληπτικές ιστορίες, έχουμε την πραγματικότητα των δεδομένων. Ας ενημερώσουμε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε υπεύθυνοι μόνο για το 2,43% των αερίων του θερμοκηπίου της Ισπανίας. Ότι το 82% του αποτυπώματος νερού που μας αποδίδεται είναι νερό της βροχής που θα συνέχιζε να πέφτει ακόμη και χωρίς ζώα. Ότι μειώσαμε τη χρήση νερού κατά 30% ανά κιλό κρέατος που παράγεται μεταξύ 1990 και 2020».

07 November 2023
Banner
Banner