Μηνυτήρια αναφορά από την ΕΘΕΑΣ για την εξάπλωση της πανώλης των αιγοπροβάτων

26 August 2024

Μηνυτήρια αναφορά από την ΕΘΕΑΣ για την εξάπλωση της πανώλης των αιγοπροβάτων

Συνεχίζοντας τις προηγούμενες ενέργειες, η ΕΘΕΑΣ, σε συνεργασία με τους κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς-μέλη της, παραμένει ενεργή και, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, εξουσιοδότησε τον πρόεδρό της, κ. Παύλο Σατολιά, να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η αναφορά αυτή αποσκοπεί στη διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της ευθύνης «κάθε εμπλεκόμενου ατόμου ή φορέα» για την εμφάνιση της πανώλης των αιγοπροβάτων στη χώρα μας, την προέλευση και τον τρόπο διάδοσης της ασθένειας, καθώς και στον εντοπισμό των υπευθύνων που είτε προκάλεσαν τη νόσο είτε δεν απέτρεψαν την εξάπλωσή της. Επιπλέον, ζητείται η διερεύνηση ενδεχόμενων κυκλωμάτων στην εμπορία κρέατος και η πιθανή εμπλοκή υπηρεσιών ή φορέων του Ελληνικού Δημοσίου.

Η υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς από την ΕΘΕΑΣ κρίνεται αναγκαία, τόσο λόγω της εξάπλωσης των κρουσμάτων στον Έβρο όσο και λόγω των μέτρων καραντίνας που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ζημία για τους Έλληνες κτηνοτρόφους είναι σημαντική, και ως εκ τούτου, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους. Αυτό είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης, στην οποία καταφεύγει η ΕΘΕΑΣ.

Το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς ΕΔΩ

26 August 2024
Banner