Η Αυστραλία ηγείται στην παγκόσμια παραγωγή αιγών

07 June 2022

Η Αυστραλία ηγείται στην παγκόσμια παραγωγή αιγών

Related Articles

Το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κατανάλωσης σε κρέας κατσικιών έχει ωθήσει τους Αυστραλούς παραγωγούς σε νέες μεθόδους ευζωίας των ζώων, επομένως και αύξησης της παραγωγής κατσικίσιου κρέατος και καλύτερης ποιότητας. Ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Αυστραλία κατέγραψε τον υψηλότερο όγκο παραγωγής κατσικίσιου κρέατος τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η ζήτηση από τις αγορές των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια είναι αυξανόμενη και έτσι οι περισσότεροι Αυστραλοί παραγωγοί στρέφονται σε ανθεκτικά ζώα που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε μια σειρά από συστήματα παραγωγής και περιβάλλοντα, με αυτήν την αύξηση της παραγωγής κατσίκας να βοηθά στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης αναφέρει η MLA*.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, η παραγωγή κατσικίσιου κρέατος έφτασε σχεδόν τους 7.558 τόνους. Αυτό ήταν το υψηλότερο επίπεδο παραγωγής αιγών από το 2018, όταν η παραγωγή ξεπέρασε τους 8.000 τόνους. Η αυξημένη παραγωγή είναι 67% πάνω από τα επίπεδα του πρώτου τριμήνου του 2021 και 30% υψηλότερη από την παραγωγή το τρίμηνο του Δεκεμβρίου 2021. Η αύξηση οφείλεται σε υψηλότερους όγκους σφαγής.

Η Βικτόρια και το Κουίνσλαντ είναι οι ηγέτες  πόλεις στην παραγωγή και σφαγή κατσικίσιου κρέατος, με ορισμένους παραγωγούς να μετακινούνται από τις δραστηριότητες προβάτων στην εκτροφή αιγών. Η Νότια Αυστραλία ακολουθεί, επίσης, την τάση αύξησης της παραγωγής και της σφαγής τα τελευταία δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, η Δυτική Αυστραλία έχει αυξήσει σημαντικά την παραγωγή αιγών της, με την παραγωγή να αυξάνεται κατά σχεδόν 7.000% σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει δώσει η Στατιστική Υπηρεσία της Αυστραλίας (ABS).

Εν τω μεταξύ, ένα εργοστάσιο επεξεργασίας στο Bourke της Νέας Ουαλίας έχει εξαγοραστεί από νέους ιδιοκτήτες για χρήση ως επιχείρηση ειδικά για κατσίκες – μια σημαντική επένδυση στον κλάδο. Μια επέκταση επιχείρησης στο Charleville του Κουίνσλαντ θα επιτρέψει επίσης την αύξηση της σφαγής αιγών στη συγκεκριμένη πολιτεία, αυξάνοντας τη σφαγή αιγών κατά 7.000 κεφάλια/εβδομάδα. Η αυξημένη τάση στο εμπόριο αιγών ενισχύεται, ενθαρρύνοντας πολλούς παραγωγούς να επενδύουν στα συγκεκριμένα ζώα αλλά και μεταποιητές να γίνουν επιλεκτική στο προϊόν που θα διακινήσουν.

*To MLA είναι δημόσιος ερευνητικός φορέας περιορισμένης ευθύνης για τη βιομηχανία κρέατος και προϊόντα ζωικής προέλευσης της Αυστραλίας. Ο σκοπός του MLA είναι να προωθήσει τη μακροπρόθεσμη ευημερία της αυστραλιανής βιομηχανίας κόκκινου κρέατος και κτηνοτροφίας.

07 June 2022
Banner
Banner