ΗΠΑ: Ανάκληση προϊόντων κρέατος και πουλερικών που περιέχουν άμυλο καλαμποκιού

29 August 2022

ΗΠΑ: Ανάκληση προϊόντων κρέατος και πουλερικών που περιέχουν άμυλο καλαμποκιού

Related Articles

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία σχετικά με πουλερικά και προϊόντα κρέατος που περιέχουν ρυθμιζόμενο άμυλο καλαμποκιού. Η συγκεκριμένη ζωοτροφή καθορίζεται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και έχει ανακληθεί λόγω αδήλωτου αλλεργιογόνου και συγκεκριμένα γάλακτος.

Η FSIS εξέδωσε τη συγκεκριμένη προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία ώστε να διασφαλίσει πως οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι αυτά τα προϊόντα είναι ακατάλληλα. Η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη, πράγμα που σημαίνει πως ενδέχεται να προστεθούν επιπλέον προϊόντα.

Ενώ αυτή η προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία επικεντρώνεται στα προϊόντα κοτόπουλου και χοιρινού κρέατος, η FSIS πιστεύει πως είναι πιθανό πρόσθετα προϊόντα κρέατος και πουλερικών θα επηρεαστούν από το ρυθμιζόμενο από τον FDA άμυλο καλαμποκιού.

Αν και δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω κατανάλωσης αυτών των προϊόντων, παρ’ όλα αυτά οι αρμόδιες υπηρεσίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους καταναλωτές, ενημερώνοντας και προειδοποιώντας τους.

Πηγή: thepigsite.com

29 August 2022
Banner
Banner