ΗΠΑ: Έκτακτη χρηματοδότηση για τη γρίπη των πτηνών

02 June 2022

ΗΠΑ: Έκτακτη χρηματοδότηση για τη γρίπη των πτηνών

Ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ, Tom Vilsack, ενέκρινε μεταφορά 400 εκατομμυρίων δολαρίων προς στην Υπηρεσία Επιθεώρησης Ζώων και Φυτών (APHIS) του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ως ενίσχυση στην αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών (HPAI) υψηλής παθογονικότητας. Μέχρι τις 27 Μαΐου, ο ιός είχε επιβεβαιωθεί σε 35 πολιτείες, προσβάλλοντας πάνω από 37,9 εκατομμύρια οικόσιτα πτηνά.

«Η συνέχιση της ανταπόκρισής μας, σε εθνικό επίπεδο, στην υψηλής παθογονικότητας γρίπη των πτηνών είναι κρίσιμη ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στη βιομηχανία πουλερικών της χώρας μας», δήλωσε ο Lester Moffitt, υφυπουργός μάρκετινγκ και ρυθμιστικών προγραμμάτων του υπουργείου. «Η προστασία των παραγωγών πουλερικών και αβγών των ΗΠΑ από τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η γρίπη των πτηνών στη γεωργία και στο εμπόριο είναι ο λόγος της χρηματοδότησης η οποία θα επιτρέψει στο προσωπικό της APHIS να συνεχίσει να αναπτύσσει και να υποστηρίζει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπου χρειάζεται».

Στα μέσα Μαρτίου ο Vilsack ενέκρινε τη χρήση περίπου 130 εκατομμυρίων δολαρίων ως έκτακτη χρηματοδότηση και στα τέλη Απριλίου, ενέκρινε μια ακόμα ενίσχυση της τάξης των 263 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η χρηματοδότηση χρησιμοποιείται για την καταβολή αποζημιώσεων, διαγνωστικών εξετάσεων, αλλά και άλλων δαπανών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Το εθνικό σχέδιο καταπολέμησης της γρίπης των πτηνών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή καραντίνας, τον περιορισμό των πληγέντων κοπαδιών, τον καθαρισμό και την εξάλειψη του ιού από τις πληγείσες εγκαταστάσεις και τη διενέργεια επιτήρησης στις γύρω περιοχές.

Πηγή: meatpoultry.com

02 June 2022
Banner
Banner