Επισιτιστική ασφάλεια, κτηνοτροφία και Αγροτικό Σύμφωνο 2040 από τα σχέδια στην πράξη

05 September 2022

Επισιτιστική ασφάλεια, κτηνοτροφία και Αγροτικό Σύμφωνο 2040 από τα σχέδια στην πράξη

Related Articles

«Επισιτιστική Ασφάλεια, Κτηνοτροφία, Παρόν και Μέλλον, Νέο Αγροτικό Σύμφωνο 2040», ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022, στον Τύρναβο, η οποία διοργανώθηκε από τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμού Τυρνάβου.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι: Αθανάσιος Ράγκος (ερευνητής ΕΛΓΟ- Δήμητρα), Βασιλική Λάγκα (πρόεδρος του Δικτύου Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων, και ομότιμη καθηγήτρια ΔΙΠΑΕ), Ανδρέας Φώσκολος (επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Δημήτριος Κουρέτας (καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και Δημήτριος Γούσιος (καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Στις ομιλίες του οι προαναφερθέντες ασχολήθηκαν με την επισιτιστική κρίση στη χώρα και για την αναγκαιότητα εθνικής πολιτικής που θα διασφαλίσει την ποιότητα της τροφής και οπωσδήποτε το μέλλον της κτηνοτροφίας και της γεωργίας που είναι η βάση. Το νέο Αγροτικό Σύμφωνο είναι επιτακτική ανάγκη, σύμφωνα με τους ομιλητές το οποίο θα προστατέψει την αυτάρκεια παραγωγής και σίτισης.

Η συνεργασία επιστημόνων και παραγωγών είναι ένα πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση, τον άμεσο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων που θα είναι λειτουργικά για τον κλάδο, καταπολεμώντας τις παθογένειες που υπάρχουν και δυσκολεύουν το έργο του.

05 September 2022
Banner
Banner