Επιπλέον 30 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

01 November 2023

Επιπλέον 30 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Related Articles

Στα 10 εκατ. ευρώ που είχαν αποφασιστεί πρόσφατα ως στήριξη για τους αγρότες από το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤαΜιΔΑΕ), το ΥΠΑΑΤ ανακοίνωσε 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, προσφέροντας ρευστότητα στους παραγωγούς και στις μεταποιητικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων, με ευνοϊκούς όρους, όπως αναφέρει.

Μιλώντας σχετικά με την απόφαση του Ταμείου, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Η κυβέρνηση συνεχίζει με σταθερά βήματα να στηρίζει τους αγρότες με στόχο τη μετάβαση από την οικογενειακή εκμετάλλευση στην επαγγελματική – επιχειρηματική εκμετάλλευση. Υλοποιώντας την εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και εξέλιξή του σε βασικό πυλώνας της οικονομίας της χώρας μας, προσφέρουμε κάθε δυνατότητα στους παραγωγούς μας για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, είναι ένα εύχρηστο εργαλείο στα χέρια κάθε επαγγελματία αγρότη που του εξασφαλίζει ρευστότητα σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη.  Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας, στηρίζοντάς τους όχι με συνθήματα και λόγια αλλά με έργα, με πράξεις, δίνοντάς τους προοπτική, ασφάλεια και σιγουριά».

Να υπενθυμίσουμε πως το Ταμείο παρέχει δάνεια από 3.000 € έως 25.000 € με χρόνο αποπληρωμής από 2 έως 5 χρόνια, ενώ ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο ο χρόνος αποπληρωμής να φτάσει σε 7 έτη.

Σε κάθε δάνειο το 50% χορηγείται από το ΠΑΑ μέσω του Ταμείου και είναι άτοκο και το υπόλοιπο 50% από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Επιπλέον, το ΠΑΑ μέσω του Ταμείου παρέχει επιδότηση επιτοκίου διάρκειας δύο ετών για το τμήμα του δανείου που παρέχεται από τις τράπεζες. Τα ανωτέρω έχουν σαν αποτέλεσμα οι ωφελούμενοι να έχουν μηδενικό επιτόκιο για τα δυο πρώτα χρόνια αποπληρωμής του δανείου τους και για το υπόλοιπο διάστημα να έχουν επιτόκιο μόνο για το 50% του συνολικού τους δανείου δηλαδή για εκείνο το μέρος του στο οποίο συμμετέχει η τράπεζα.

01 November 2023
Banner