«Επικοινωνιακό τέχνασμα η μείωση των τιμών», λέει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ

04 March 2024

«Επικοινωνιακό τέχνασμα η μείωση των τιμών», λέει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ

Η κίνηση της κυβέρνησης να συγκρατήσει την ακρίβεια, μειώνοντας τις τιμές σε 3.000 προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, φαίνεται πως δεν βρίσκει σύμφωνο τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ, Γ. Λεχουρίτη, ο οποίος σε γνωστό ιστότοπο ανέφερε τα εξής:

«Χθες ανέφεραν ότι μειώθηκαν οι τιμές σε 1.500 προϊόντα, σήμερα λένε σε 3.000. Τα μέτρα είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης ότι δήθεν θα πέσουν οι τιμές. Προκαλώ τον οποιοδήποτε από την κυβέρνηση να μου πει πού έπεσαν οι τιμές. Υπάρχουν φυλλάδια που κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ που έχουν συγκεκριμένες τιμές. Ότι τιμή είχε στις αρχές του Ιανουαρίου το 2024 τις ίδιες τιμές έχουμε και τώρα. Η μεζούρα στο απορρυπαντικό είχε 0,19 ευρώ, το ίδιο έχει και σήμερα. Επίσης λένε πως έχουν γίνει 20.000 έλεγχοι, με 40 άτομα. Βλέπω τις τιμές στο ράφι, δεν έχουν πέσει ούτε στο βρεφικό γάλα, ούτε στα φρούτα, στα γιαούρτια, στα τυριά. Τώρα αν εννοεί η κυβέρνηση τις προσφορές ότι είναι πτώση των τιμών δεν ισχύει.

Όσον αφορά το 1+1 το ένα πληρώνεις και αγοράζει άλλο ένα. Για παράδειγμα 1+1 αποσμητικό μασχάλης έχει 4,30 ευρώ, ενώ κανονικά θα έπρεπε να το έχει 3,34 ευρώ. Άρα δεν στο δωρίζει, σε κοροϊδεύει γιατί έχει αποδειχθεί ότι το μεμονωμένο προϊόν είναι φθηνότερο από το 1+1.

Δηλαδή αν αγοράσεις ένα αλεύρι θα το πάρεις το μισό κιλό 0,93 λεπτά. Και σου λέει το 2+1 θα έπρεπε να είναι 1,86 ευρώ, ενώ τώρα έχει 2,44 ευρώ. Είναι απάτη και παραπλάνηση. Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να αλλάξει τίποτα. Ακόμα ένα ευτράπελο που είδα είναι σπανακοριζο το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα. Το περιεχόμενο είναι σπανάκι από την Τουρκία, ρύζι από την Πολωνία, κρεμμύδι από τη Βουλγαρία και άνηθο από το Βέλγιο. Είναι ένα πολυεθνικό προϊόν που συσκευάζεται στην Ελλάδα. Κάθε μήνα θα μας εξαγγέλουν νέα μέτρα. Το βρεφικό γάλα ενώ μας έλεγαν ότι θα αλλάξει από 1 Μαρτίου δεν έχει αλλάξει».

Πηγή: dnews.gr

04 March 2024
Banner
Banner