Εξώδικο της ΠΕΦΑΣΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα προβλήματα στις πληρωμές προγραμμάτων και του gov.gr

01 November 2023

Εξώδικο της ΠΕΦΑΣΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα προβλήματα στις πληρωμές προγραμμάτων και του gov.gr

Related Articles

H Πανελλήνια Ένωση Φορέων Αγροτικών Υπηρεσιών (ΠΕΦΑΣΥ) πρόκειται να υποβάλει μηνύσεις και αγωγές κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ με αφορμή τα  λάθη που υπήρξαν στην πληρωμή της βασικής ενίσχυσης από τον Οργανισμό, που οδήγησε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να ζητήσει την παραίτηση των μελών του Δ.Σ. του.

Ήδη εστάλη εξώδικο στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΠΕΦΑΣΥ μέσα στο οποίο έχουν καταχωριστεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και αφορούν την πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης, προγραμμάτων αλλά και άλλων ενισχύσεων.

Στο εξώδικο αναφέρονται εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες δηλώσεων εκτός του gov.gr, γεγονός που παραβιάζει τους κανονισμούς σε σχέση με την οριστικοποίηση των δηλώσεων ΟΣΔΕ, ενώ τονίζεται ότι δεν έχει γίνει σωστή «φόρτωση» των δικαιωμάτων της Βασικής Ενίσχυσης, καθώς και ότι δεν δόθηκε παράταση των 10 ημερών στην υλοποίηση των µεταβιβάσεων. Με το εξώδικο η ΠΕΦΑΣΥ ζητά τη λήψη των άμεσων μέτρων για την κατάσταση αυτή που θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια του gov.gr αλλά και ολόκληρο το σύστημα υποβολής των δηλώσεων για το 2023.

Πηγή: ertnews.gr

01 November 2023
Banner
Banner