Ενεργειακό κόστος και μητρώο χοιροειδών, οι προτεραιότητες για τη χοιροτροφία

27 September 2022

Ενεργειακό κόστος και μητρώο χοιροειδών, οι προτεραιότητες για τη χοιροτροφία

Βασικός παραγωγικός τομέας για την οικονομία η χοιροτροφία στη χώρα μας, αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα επιβίωσης, λόγω του διαρκώς αυξανόμενου ενεργειακού κυρίως κόστους, εξαιτίας του πρόσφατου πολέμου στην Ουκρανία. Προβλήματα τα οποία εξέθεσε αντιπροσωπεία της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος στις 27/9/2022, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη γενική γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος Γιάννης Μπούρας, τα μέλη Δημήτρης Στραβογιάννης από την Κατερίνη, Γιώργος Κελαϊδίτης από την Εύβοια, Γιώργος Χρήστου από το Αγρίνιο, Χρήστος Σταυρινάκης από τη Δράμα, Αναστάσιος Κελεμπέκης, Παναγιώτης Τσικάκης καθώς και οι γενικοί διευθυντές Απόστολος Πολύμερος και ο Θωμάς Αλεξανδρόπουλος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν η ανάγκη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, η ευζωία και η ένταξη του κλάδου στο μέτρο στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, η προκήρυξη του μέτρου για τη βιοασφάλεια καθώς και η οργάνωση Μητρώου χοιροειδών.

27 September 2022
Banner
Banner