Ελληνογαλλική συνεργασία συνεταιρισμών για την αγελαδοτροφία κρεατοπαραγωγής

08 July 2024

Ελληνογαλλική συνεργασία συνεταιρισμών για την αγελαδοτροφία κρεατοπαραγωγής

Related Articles

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Κρέατος Ελευθέρας Βοσκής «Ελληνικός Μόσχος» ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον γαλλικό συνεταιρισμό «Genes Diffusion», ο οποίος περιλαμβάνει 30.000 μέλη κτηνοτρόφων που ασχολούνται με τη γαλακτοπαραγωγή και την αναπαραγωγή βοοειδών.

Όπως δήλωσαν ο πρόεδρος του ΑΚΣ Κρέατος Ελευθέρας Βοσκής «Ελληνικός Μόσχος», κ. Γιώργος Τσόκανος και η κυρία Άννα Καρβουνίδου από την «Φάρμα Καρβουνίδη», ο γαλλικός συνεταιρισμός είναι πρωτοπόρος στη γενετική βελτίωση και παρέχει στους κτηνοτρόφους ποικίλες υπηρεσίες για να πετύχουν τους στόχους τους. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Κατεψυγμένο σπέρμα υψηλής γενετικής αξίας και βιοασφάλειας.
  • Έμβρυα που παράγονται από την εξειδικευμένη ομάδα της Γαλλίας και υπηρεσίες μεταφοράς τους.
  • Εξειδίκευση στον γονότυπο διαφόρων φυλών.

Αυτή η ευρωπαϊκή συνεργασία μεταξύ του γαλλικού συνεταιρισμού και του «Ελληνικού Μόσχου» θα περιλαμβάνει:

  • Παροχή γενετικού υλικού.
  • Καθοδήγηση και εκπαίδευση σε θέματα γενετικής, αναπαραγωγής και βιοτεχνολογίας για τα μέλη του Συνεταιρισμού και άλλους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική αποδοτικότητα και βιωσιμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ομάδα εκπροσώπων του γαλλικού συνεταιρισμού «Genes Diffusion», με επικεφαλής τον Sales Manager, Boris Kasatkin, επισκέφτηκε την έδρα του «Ελληνικού Μόσχου». Συζητήθηκαν αναλυτικά όλες οι διαδικασίες και τα επερχόμενα θέματα, με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει ο ευρωπαϊκός συνεταιρισμός.

Πηγή: agrotypos.gr

08 July 2024
Banner