Εκδόθηκε η νέα απόφαση για τα παρασκευαστήρια κρεοπωλείων

08 August 2014

Εκδόθηκε η νέα απόφαση για τα παρασκευαστήρια κρεοπωλείων

Εκδόθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η νέα υπουργική απόφαση με την οποία ρυθμίζονται τα θέματα λειτουργίας παρασκευαστηρίου των κρεοπωλείων. Η νέα απόφαση φέρει τον αριθμό 464/92592/2014 και τυπώθηκε στο ΦΕΚ Β' 2111/1-8-14.
Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών με αφορμή την έκδοση της απόφασης εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο ενημερώνει τα σωματεία - μέλη της και τους κρεοπώλες. Στην ανακοίνωση αυτή τονίζει:
"Όπως αναφέρει και ο Υπουργός κ. Πάρις Κουκουλόπουλος σε δηλώσεις του, αυτή η απόφαση αντιμετωπίζει δυσχέρειες και επιλύει προβλήματα που υπήρχαν μεταξύ ελεγκτών και ελεγχομένων.
Το συγκεκριμένο θέμα ήταν από καιρό αίτημα της Π.Ο.Κ.Κ. προς το Υπουργείο, ώστε να εναρμονιστεί η νομοθεσία με τα νέα δεδομένα και πρότυπα των Ευρωπαϊκών κανονισμών, αλλά κυρίως με τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού.
Tο προεδρείο της Π.Ο.Κ.Κ. αφουγκραζόμενο την σοβαρότητα του θέματος ήταν παρόν σε όλη την διαδικασία επιμέλειας και διόρθωσης της ανωτέρω απόφασης. Tο κυριότερο όλων είναι ότι πλέον, βάση της απόφασης, μπορεί να υπάρχει μόνιμος ή προσωρινός, χωροταξικός ή χρονικός διαχωρισμός στο κρεοπωλείο, οπότε και τα πιο μικρά αδειοδοτημένα κρεοπωλεία, θα μπορούν να παρασκευάζουν παρασκευάσματα κρέατος, με την απαραίτητη προϋπόθεση, ότι θα τηρούνται οι υγειονομικοί όροι και διατάξεις".

Δείτε την νέα απόφαση εδώ.
Επίσης εδώ δείτε τον Ν.4254/2014, στον οποίο παραπέμπει η Υ.Α.

08 August 2014
Banner
Banner