Δύσκολο καλοκαίρι για τους αγρότες της Καρδίτσας

12 July 2024

Δύσκολο καλοκαίρι για τους αγρότες της Καρδίτσας

Στη συνέντευξη Τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΣΚ (Ενωτική 0μοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας) ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Τζέλλας επισημαίνει τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή.

Καταρχάς, αναφέρει την καθυστέρηση στην εξόφληση των αποζημιώσεων τους, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα είχαν εξοφληθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, κάτι που δεν έγινε πραγματικότητα. Εκφράζει επίσης ικανοποίηση για τη δέσμευση του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Τσιάρα, να διατεθούν περισσότερα χρήματα, αλλά εκφράζει και απορία για τον λόγο που αυτή η υπόσχεση δεν έγινε νωρίτερα.

Δεύτερον, επισημαίνει την ανησυχία του για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και την αποκατάσταση των ζημιών από πλημμύρες, καθώς και την ανάγκη για ενίσχυση της αρδευτικής υποδομής στην περιοχή της λίμνης Σμοκόβου.

Τρίτον, επισημαίνει την πτώση των τιμών των αγροτικών προϊόντων και την ανάγκη για εγγυημένες ελάχιστες τιμές, καθώς και τις καθυστερήσεις στην απομάκρυνση των μπάζων από τις πλημμυροπαθείς περιοχές, που προκαλούν μόλυνση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος, εκφράζει την ανησυχία του για τη γενική οικονομική κατάσταση των αγροτών και ζητάει άμεση δράση από την κυβέρνηση για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων.

Συνολικά, οι προβληματισμοί του ΕΟΑΣΚ αποδεικνύουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα και προτρέπει την κυβέρνηση να ανταποκριθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά στις ανάγκες των αγροτών για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους.

Πηγή: karditsalive.net

12 July 2024
Banner