Διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι για τις κακές πληρωμές

15 October 2013

"Οι κακές πληρωμές είναι αποτέλεσμα της κακής πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο στον αγροτο-κτηνοτροφικό τομέα με αποτέλεσμα την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κτηνοτροφικός κόσμος". Αυτό τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για "προχειρότητα, έλλειψη πολιτικής ευθύνης και εμπαιγμό των κτηνοτρόφων".
Η ΠΕΚ συνεδριάζει την Πέμπτη στη Λάρισα για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις. Οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζοντας τις κακές πληρωμές και με το φόβο της μικρότερης ενιαίας ενίσχυσης λόγω του προβλήματος των βοσκοτόπων είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το μέλλον.
Εντωμεταξύ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώθηκε ότι δεν θα υπάρξει συμπληρωματική πληρωμή, όσον αφορά την εξισωτική αποζημίωση του 2012 στους κτηνοτρόφους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΚ, έχει ως εξής:

"Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για προχειρότητα, έλλειψη πολιτικής ευθύνης και εμπαιγμό των κτηνοτρόφων. Οι κακές πληρωμές είναι αποτέλεσμα της κακής πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο στον αγροτο-κτηνοτροφικό τομέα με αποτέλεσμα την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κτηνοτροφικός κόσμος.
Οι κακές πληρωμές ενισχύουν την ανησυχία και τους φόβους μας για κακή πληρωμή και της ενιαίας ενίσχυσης, λόγω του προβλήματος των βοσκοτόπων, τα οποία θα υποστούν κι άλλες περικοπές «σκοπιμότητας» με το τελευταίο νομοσχέδιο του Υ.Π.Ε.Κ.Α. Καταθέτουμε την ανησυχία μας μαζί με την καταγγελία και καλούμε τους κτηνοτρόφους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Το Δ.Σ. της Ένωσης θα συνεδριάσει την Πέμπτη στη Λάρισα για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις. Οι φωνές των κτηνοτρόφων έχουν μετατραπεί σε κραυγή απόγνωσης με τον παραγωγικό αυτό κλάδο συνεχώς να συρρικνώνεται, τόσο σε παραγωγική δραστηριότητα όσο και σε ενασχόληση των ανθρώπων. Δυστυχώς, από αναπτυξιακός μοχλός μετατρέπεται σε υποζύγιο, με αποτέλεσμα ο πρωτογενής τομέας να μην μπορεί να δώσει την ώθηση που όλοι ισχυρίζονται ότι χρειάζεται η οικονομία μας.
Το κτηνοτροφικό κίνημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των τελευταίων ετών πρέπει να ξαναζωντανέψει και οι κτηνοτρόφοι να πάρουν την τύχη και το μέλλον των παιδιών τους στα χέρια τους".

15 October 2013
Banner