Διαμαρτύρονται οι κρεοπώλες για προσβολή στον κλάδο, με αφορμή τη δολοφονία στο Μεσολόγγι

26 January 2024

Διαμαρτύρονται οι κρεοπώλες για προσβολή στον κλάδο, με αφορμή τη δολοφονία στο Μεσολόγγι

Ο τρόπος που προβάλλεται η δολοφονία του 31χρονου στο Μεσολόγγι με συνεχή αναφορά στο επάγγελμα του φερόμενου ως δράστη προσβάλλει έναν ολόκληρο κλάδο. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών, η οποία διαμαρτύρεται για τη χρήση του όρου κρεοπώλης ή χασάπης από ορισμένα ΜΜΕ, θεωρώντας ότι αυτό έχει προσωπικό και οικονομικό αντίκτυπο στους κρεοπώλες μέλη της.

«Τα μέλη της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό  και αντί-δημοσιογραφικό τρόπο που παρουσιάζουν- προβάλλουν ορισμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί και έντυπα το  θέμα της δολοφονίας του ατυχούς Μπάμπη στο Μεσολόγγι και πιο συγκεκριμένα:

Το θύμα παρουσιάζεται – αναφέρεται με το όνομά του, αντιθέτως ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας, δεν αναφέρεται, έστω και με το μικρό του όνομα, αλλά παρουσιάζεται- αναφέρεται αποκλειστικά, συνεχώς και εκτενέστερα με το επάγγελμά του, αυτό του κρεοπώλη, σε ορισμένα Μ.Μ.Ε. του χασάπη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εντυπώνεται στην κοινή γνώμη και να ταυτοποιείται το επάγγελμα του κρεοπώλη και έτσι όπως αναφέρεται σε ορισμένα Μ.Μ.Ε. του «χασάπη», συνυφασμένο με το ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας και ο κρεοπώλης, ως ένα άτομο με δολοφονικά ένστικτα, επιρρεπής σε ειδεχθείς κολάσιμες πράξεις.

Το γεγονός αυτό προσβάλλει καταφανώς και συλλήβδην τον κλάδο των κρεοπωλών και το επάγγελμά μας ως κρεοπώλες και εμάς προσωπικά, ως άτομα που ασκούμε το επάγγελμα αυτό.

Γι’ αυτόν τον λόγο ζητούμε να πάψει άμεσα η προσβολή αυτή από όλα τα Μ.Μ.Ε., δηλαδή να παρουσιάζεται ο φερόμενος δράστης αποκλειστικά, ως κρεοπώλης – χασάπης, που μας υποβιβάζει και μας προσβάλλει και με αντίκτυπο τόσο προσωπικό , όσο και οικονομικό.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστούμε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για την παύση της προσβολής αυτής».

26 January 2024
Banner
Banner