Διαβάθμιση στην ενέργεια, θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

07 September 2022

Διαβάθμιση στην ενέργεια, θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

Την Καστοριά επισκέφτηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, στις 7/9/2022, προκειμένου να συναντήσει εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, στο πλαίσιο επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου στην Π.Ε Καστοριάς. Ο υφυπουργός, μάλιστα, χαρακτήρισε «ζήτημα εθνικής σημασίας» τη στήριξη των παραγωγών, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές, ενώ ενημερώθηκε εκτενώς και για το θέμα της συγκομιδής των μήλων όπου οι αγρότες ζητούν λύσεις για τη μείωση του κόστους ψύξης και συντήρησης, καθώς την επόμενη περίοδο τα προϊόντα θα πρέπει να αποθηκευτούν.

Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Γεωργικής Εταιρείας Οπωροκηπευτικών Καστοριάς (ΓΕΟΚ) όπου πραγματοποίησε συνάντηση με φορείς και εκπροσώπους του αγροκτηνοτροφικού τομέα, οι οποίοι επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους αξιώνοντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο αυτό της ενέργειας, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε: «Στόχος της πολιτείας είναι να διασφαλιστεί η παραγωγή  των τροφίμων και τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι με διαβάθμιση, δίνοντας προτεραιότητα στα αγροτικά προϊόντα». Ο ΥφΑΑΤ συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός, θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ σειρά μέτρων μεταξύ άλλων και για την ενέργεια, στα οποία θα υπάρχει διαβάθμιση.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, το κλιμάκιο το υπουργείου επισκέφθηκε το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς και την  Αντιπεριφέρεια. Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος των συναντήσεων, ο υφυπουργός συμφώνησε ότι ο κλάδος των εκτροφέων και παραγωγών γουνοφόρων ζώων έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσης. Όσο για τα ζητήματα στέγασης και υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η τοπική Π.Υ., ξεκαθάρισε ότι θα βρεθεί λύση κατόπιν συνεργασίας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  

07 September 2022
Banner
Banner