«Δεν μας εκπροσωπεί η 15μελής επιτροπή», λένε οι Σύλλογοι Αν. Μακεδονίας – Θράκης, κανείς κτηνοτρόφος δεν συμμετέχει

13 February 2024

«Δεν μας εκπροσωπεί η 15μελής επιτροπή», λένε οι Σύλλογοι Αν. Μακεδονίας – Θράκης, κανείς κτηνοτρόφος δεν συμμετέχει

«Η δεκαπενταμελής επιτροπή των αγροτών, χωρίς κανένα κτηνοτρόφο και μελισσοκόμο, που θα συναντήσει τον κ. Πρωθυπουργό σήμερα, δεν εκπροσωπεί την Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της περιφέρειάς μας». Αυτό διευκρινίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Αν. Μακεδονίας - Θράκης σε αανακοίνωσή της:

«Μετά από το αίτημά μας προς τον Υπουργό ΑΑΤ κ. Λ. Αυγενάκη και προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χ. Τοψίδη, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή.

Στη σύσκεψη καλέστηκαν από το συντονιστικό, όλοι οι σύλλογοι που προσκλήθηκαν απ’ την αρχή της σύστασής του ,χωρίς κανέναν αποκλεισμό και ο λόγος δόθηκε σε όλους όσους από τους εκπροσώπους των συλλόγων και συνεταιρισμών παρευρέθησαν.

Όποιος δηλώνει ότι δεν καλέστηκε από το συντονιστικό ψεύδεται και μπορούμε εύκολα να το αποδείξουμε με την κλειστή επικοινωνία του συντονιστικού, μέσω κοινωνικού δικτύου, καθώς και από τη παρουσία των εκπροσώπων των συλλόγων τους στη συνάντηση

Τα γενικά θέματα που θέσαμε στον κ. Υπουργό είναι σχεδόν κοινά για όλη τη χώρα. Τεθήκαν από όλους τους εκπροσώπους, θέματα τοπικής σημασίας και η υπόσχεση του κ. Αυγενάκη με δέσμευση του Περιφερειάρχη ήταν ότι θα συσταθούν ομάδες εργασίας, με τις οποίες θα βρούμε τις λύσεις στα τοπικά ζητήματα.

Οι απαντήσεις του κ. Υπουργού στα γενικά θέματα δεν ικανοποίησαν τα αιτήματα και αναμένουμε τις απαντήσεις στις προτάσεις και λύσεις που του θέσαμε.

Διευκρινίζουμε όμως ότι η δεκαπενταμελής επιτροπή των αγροτών, χωρίς κανένα κτηνοτρόφο και μελισσοκόμο, που θα συναντήσει τον κ. Πρωθυπουργό σήμερα, δεν εκπροσωπεί την Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της περιφέρειάς μας.

Δεν έχουμε εξουσιοδοτήσει κανέναν από τους συμμετέχοντες να μας εκπροσωπήσει, ενώ για βασικά θέματα όπως είναι το θέμα της ΚΑΠ, δεν έχουν τις γνώσεις να στηρίξουν τις σοβαρές αλλαγές που χρειάζονται.

Οι σύλλογοί μας λειτουργούν διεκδικώντας όλο το χρόνο, με συνεχείς παρεμβάσεις κι όταν συνομιλούν με τον οιονδήποτε, εκπροσωπούν τα μέλη των συλλόγων τους κι όχι τον εαυτό τους, όπως συμβαίνει με κάποιους στη σημερινή συνάντηση.

Οι αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειές μας, θα συναποφασιστούν άμεσα στην επόμενη σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής».

13 February 2024
Banner
Banner