Δελτίο τύπου της ΠΟΚΚ για τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

09 March 2023

Δελτίο τύπου της ΠΟΚΚ για τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Η συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ, η οποία ξεκίνησε με τήρηση ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 05 Μαρτίου 2023. Σε αυτή εν μέσω εποικοδομητικού διαλόγου συζητήθηκαν  τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και ελήφθησαν αποφάσεις επ΄ αυτών.

Χαρακτηριστικά:

  1. Έγινε εκτενής ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της ΠΟΚΚ και παρουσιάστηκαν διεξοδικά οι τρόποι με τους οποίους η Ομοσπονδία θα ενισχύσει τα αποθέματά της.
  2. Στη συνέχεια συζητήθηκε το περίγραμμα του κρεοπώλη, η επικαιροποίηση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Πάνο Κατοίκο, η εν λόγω διαδικασία τείνει στην ολοκλήρωσή της.
  3. Ενημερώθηκε το 25μελές για την πορεία της νέας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΤΟΚΚ), η οποία όπως ενημέρωσε και ο παριστάμενος πρόεδρός της, Γιάννης Φασουλάς, βρίσκεται σε φάση αναγνώρισης από το ΥΠΑΑΤ. Στη συνέχεια έγινε ανάγνωση επιστολής διαμαρτυρίας για την ΕΔΟΚ από τον Πρόεδρο, Σάββα Κεσίδη, της οποίας η αναγνώριση έχει ανασταλεί ως Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση λόγω έλλειψης αντιπροσωπευτικότητας.
  4. Συζητήθηκε  το μείζον θέμα των Ζωικών Υποπροϊόντων (ΖΥΠ) και η διαχείρισή τους από τους κρεοπώλες. Παράλληλα έγινε γνωστό πως η  Ομοσπονδία διεξάγει ήδη συζητήσεις με το ΥΠΑΑΤ και κάλεσε τα κατά τόπους σωματεία να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το  θέμα αυτό. Οι όποιες προτάσεις  αφού εξετασθούν λεπτομερώς  θα ληφθούν αποφάσεις  στο επικείμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας τον Ιούνιο.
  5. Έγινε αναφορά  της συσκευασίας κρέατος και των κρεατο-σκευασμάτων από τα κρεοπωλεία, το γνωστό σε όλους vacuum, καθώς και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τους ελέγχους σε αυτά.                   
  6. Συζητήθηκαν οι κινήσεις της Ομοσπονδίας εν’ όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα αναδεικνύοντας τα πάγια προβλήματα που ανακύπτουν κάθε χρόνο όπως οι ελληνοποιήσεις- οι  λαθροσφαγές – οι ελλιπείς έλεγχοι και η παράνομη διακίνηση κρέατος μέσω ΚΤΕΛ, ΤΑΧΙ και πλοία της γραμμής. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και φέτος μιας κοινή συνέντευξη τύπου της ΠΟΚΚ με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, να υπάρξει  συνεννόηση με τα κατά τόπους σωματεία και να τηρηθεί ενιαία γραμμή.                                                 
  7. Έγινε λόγος για το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας και αποφασίστηκε αυτό να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη πόλη της Λάρισας.

Με τη λήξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας όπου με την παρουσία τους τίμησαν ο  Προέδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς, ο Προέδρος του ΕΕΑ Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπροέδρος του ΕΕΑ Νίκος Γρέντζελος, ο Πρόεδρος της ΕΔΟΤΟΚΚ  Ιωάννης Φασουλάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΣΕΒΕΚ Γεώργιος Οικονόμου και ο Κτηνίατρος & Τεχνικός Σύμβουλος της ΠΟΚΚ Πάνος Κατοίκος.

 Το φλουρί έτυχε στο κομμάτι του Κώστα Καϊκή, ο οποίος παρέλαβε την εικόνα των Ταξιαρχών και την προσέφερε με τη σειρά του στα γραφεία της ΠΟΚΚ.

09 March 2023
Banner
Banner