Δίκαιες αποζημιώσεις, υπόσχεται ο ΥΠΑΑΤ

09 July 2024

Δίκαιες αποζημιώσεις, υπόσχεται ο ΥΠΑΑΤ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, ανακοίνωσε την έναρξη ενός ανοιχτού διαλόγου με τους αγρότες, με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τους. Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς οδηγίες για τη στήριξη των αγροτών και την επίλυση των προβλημάτων τους. «Ήταν ξεκάθαρη η κατεύθυνσή του: Να στηρίξουμε με κάθε δυνατό μέσο τον αγροτικό κόσμο, να βρεθούμε δίπλα στους παραγωγούς που μοχθούν καθημερινά», δήλωσε ο κ. Τσιάρας.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους αγρότες είναι κρίσιμη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει λάβει το μήνυμα των ευρωεκλογών και προβαίνει σε διορθωτικές κινήσεις. Αναφέρθηκε επίσης στις αποζημιώσεις για ζημιές από θεομηνίες, τονίζοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ θα συνεδριάσει για να οριστικοποιήσει τα ποσά αποζημίωσης που θα δοθούν για τις ζημιές από τον Daniel. «Οι αποζημιώσεις θα είναι δίκαιες και ανάλογες με την αξία του προϊόντος», δήλωσε.

Ο κ. Τσιάρας αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, αλλά υπογράμμισε την αδιάκοπη προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τους αγρότες. Αναφερόμενος στο αγροτικό πετρέλαιο, δήλωσε ότι η διαδικασία για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες είναι ήδη σε εξέλιξη.

Πηγή: ertnews.gr

09 July 2024
Banner