Γενικός Γραμματέας Εμπορίου: Δεν θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, εξαιτίας των πυρκαγιών στην Αττική

20 August 2024

Γενικός Γραμματέας Εμπορίου: Δεν θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, εξαιτίας των πυρκαγιών στην Αττική

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, εξέφρασε την ανησυχία για ενδεχόμενες ανατιμήσεις το φθινόπωρο λόγω των πυρκαγιών στη βορειοανατολική Αττική, που προκάλεσαν καταστροφές σε θερμοκήπια και καλλιέργειες. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι, παρά τους φόβους, η ελληνική οικονομία είναι ανοιχτή στις εισαγωγές, γεγονός που θα επιτρέψει την άμεση κάλυψη οποιασδήποτε έλλειψης στην αγορά.

Ο ίδιος κάλεσε τους καταναλωτές να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην ενδίδουν σε φήμες για επικείμενες αυξήσεις τιμών, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες φημολογίες συχνά χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν πρακτικές αισχροκέρδειας. Αν οι καταναλωτές προχωρούν σε έρευνα αγοράς, δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, διαβεβαίωσε.

Απαντώντας στην κριτική ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον έλεγχο των τιμών είναι ανεπαρκή, ο κ. Αναγνωστόπουλος εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά έχουν ήδη περιορίσει τις αυξήσεις στο μέτρο του δυνατού, δεδομένων των διεθνών πιέσεων. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι έλεγχοι στην αγορά έχουν συμβάλει στη συμμόρφωση των επιχειρήσεων, με υψηλά πρόστιμα να επιβάλλονται σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας, ειδικά στην αρχή της πληθωριστικής κρίσης.
Πηγή: ertnews.gr

20 August 2024
Banner