Βράβευση του ΥπΑΑΤ στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας

13 July 2022

Βράβευση του ΥπΑΑΤ στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας

Στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας παραβρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που έγινε στις 12 Ιουλίου 2022, καθώς  βραβεύτηκε για τη προσφορά του στη διεθνοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας.

Στην ομιλία του ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε: «Χρέος δικό μας, ως πολιτεία, είναι να ενισχύσουμε την προσπάθειά σας για σύνδεση της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας στο χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού με στόχο τη διεθνοποίησή της. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια μπορούν να δημιουργηθούν δομές εξωστρέφειας και προβολής της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο κ. Γεωργαντάς και προσέθεσε:.

«Προτεραιότητά μας ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να σας παράσχουμε κάθε διευκόλυνση στην προσπάθεια εξωστρέφειας που κάνετε και για να κερδίσει η ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζουν στον παγκόσμιο διατροφικό χάρτη, εντείνοντας παράλληλα τους ελέγχους στην αγορά για την προστασία του προϊόντος που εσείς δημιουργείτε με τα γεννήματα της ελληνικής γης αλλά και την προστασία παραγωγών και καταναλωτών».

 Ο υπουργός εξήρε τη μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων, τον πλούτο της ελληνικής παραγωγής καθώς και τις ιδανικές κλιματολογικές αλλά και εδαφικές συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύσσεται η πρωτογενής παραγωγή, αλλά μίλησε και για την πλούσια βιοποικιλότητα και διατροφική αξία της.

13 July 2022
Banner
Banner