Άνοδος 2% στις παγκόσμιες εξαγωγές κρέατος – Οριακές οι εξαγωγές των βοοειδών

02 May 2024

Άνοδος 2% στις παγκόσμιες εξαγωγές κρέατος – Οριακές οι εξαγωγές των βοοειδών

Oι παγκόσμιες εξαγωγές κρέας (εξαιρουμένων των ΗΠΑ) αναμένεται να αυξηθούν κατά 2%, ενώ οι εισαγωγές της Κίνας προβλέπεται να μειωθούν κατά 4%, καθώς η εγχώρια κατανάλωση προβλέπεται να παραμείνει σταθερή χρόνο με το χρόνο και η εγχώρια παραγωγή προβλέπεται να αυξηθεί κατά 2%. Αυτή η κατάσταση θα έχει ως αποτέλεσμα, χώρες που έχουν πολλά αδιάθετα αποθέματα να αναζητήσουν άλλους προορισμούς το 2024.

Οι εξαγωγές της Αυστραλίας προβλέπεται να αυξηθούν κατά 9%, καθώς η άφθονη προσφορά και οι ανταγωνιστικές τιμές ενισχύουν τις εξαγωγές προς την Ανατολική Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Επίσης, αναμένεται μείωση των εξαγωγών των ΗΠΑ σε βασικές αγορές της Ανατολικής Ασίας.

Η Βραζιλία προβλέπεται πως θα παραμείνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο, παρ' όλα αυτά οι εξαγωγές το 2024 θα αυξηθούν μόνο κατά 1% που μεταφράζεται σε 2,9 εκατομμύρια τόνους. Η σταθερή ζήτηση από βασικούς εμπορικούς εταίρους όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Φιλιππίνες είναι πολύ πιθανόν να "ισοφαρίσει" την αδύναμη ζήτηση από την Κίνα.

Οι εξαγωγές της Ινδίας, επίσης, προβλέπεται να αυξηθούν κατά 3% λόγω της μεγάλης ζήτησης από σημαντικές αγορές όπως της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα του Βιετνάμ, της Μαλαισίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: euromeatnews.gr

02 May 2024
Banner