Αύξηση τιμών ρεύματος: Οι επιχειρήσεις αντιμέτωπες με κρίση και φόβους για υπολογισμό υπολοίπων

31 July 2024

Αύξηση τιμών ρεύματος: Οι επιχειρήσεις αντιμέτωπες με κρίση και φόβους για υπολογισμό υπολοίπων

Related Articles

Η δραματική αύξηση της μέσης χονδρικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας κατά σχεδόν 40% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο έχει προκαλέσει αναστάτωση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι οποίες ανησυχούν για το μέγεθος των λογαριασμών ρεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν τον Αύγουστο.

Η απότομη αύξηση της τιμής έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι, εξαιτίας του μεγάλου κόστους ενέργειας, αναγκάζονται να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους για κάποιες ώρες προκειμένου να εξοικονομήσουν ρεύμα. Με τον λογαριασμό του προηγούμενου μήνα ήδη στα ύψη, η ανησυχία τους για τον επόμενο λογαριασμό εντείνεται, καθώς η μη διαθεσιμότητα κρατικών επιδοτήσεων, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τους αφήνει σε αβεβαιότητα.

Η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας είναι επιτακτική, και πολλές επιχειρήσεις αναζητούν νέες μεθόδους για να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος και να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος.

Κρατικές επιδοτήσεις

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην κατάσταση των κρατικών επιδοτήσεων κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. «Ελπίζω αυτό να είναι κάτι το οποίο να μην χρειαστεί να το κάνουμε πιο συχνά από ό,τι απαιτείται. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε σε απόλυτη εγρήγορση έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και σχετική σταθερότητα και προβλεψιμότητα στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος».

Παρά τις ανακοινώσεις για κρατικές επιδοτήσεις στα νοικοκυριά, οι καταναλωτές παραμένουν ανήσυχοι για τις «φουσκωμένες» τιμές των λογαριασμών του τελευταίου μήνα. Η αγωνία τους θα κορυφωθεί την Παρασκευή, όταν αναμένεται να ανακοινωθεί το ποσό των επιδοτήσεων για τα νοικοκυριά.

Με τις αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας να συνεχίζουν να επιβαρύνουν τα οικονομικά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις είναι πιο επείγουσα από ποτέ.
Πηγή: tovima.gr

31 July 2024
Banner