Αυστηροί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και πιέσεις για μειώσεις τιμών οι υποσχέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης

31 July 2024

Αυστηροί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και πιέσεις για μειώσεις τιμών οι υποσχέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε συνάντηση με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, των βιομηχανιών τροφίμων και των πολυεθνικών, κατά την οποία τόνισε την ανάγκη αυστηρών ελέγχων και επιμονής για νέες μειώσεις τιμών.

«Σε δύσκολες συνθήκες, συνεχίζουμε με σχέδιο και επιμονή την προσπάθεια για μείωση του κόστους ζωής, ειδικά για τα βασικά είδη διαβίωσης και τρόφιμα που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου μας. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την μέση ελληνική οικογένεια και το νοικοκυριό με κάθε δυνατό τρόπο» δήλωσε ο υπουργός.

Οι έλεγχοι επεκτείνονται σε δεκάδες επιχειρήσεις και εκατοντάδες προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπου έχουν εντοπιστεί πολλές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας. «Ενισχύουμε την Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού και συνεργαζόμαστε με τις Περιφέρειες για τη διενέργεια ελέγχων. Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να ενημερώνονται καλύτερα μέσω της αναβαθμισμένης εφαρμογής e-katanalotis», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης τη συνεχή συνεργασία με τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας τη σημασία της κοινωνικής ευθύνης από την πλευρά τους. «Αναμένω τα στοιχεία για τον Ιούλιο, όπου υπάρχουν θετικές ενδείξεις. Οι βιομηχανίες και τα σούπερ μάρκετ καλούνται να μειώσουν το μεσοσταθμικό τους κέρδος και να μειώσουν τις τιμές, ειδικά το φθινόπωρο που ανοίγουν τα σχολεία και αυξάνονται τα έξοδα για πολλά νοικοκυριά».

Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι συνολική και περιλαμβάνει διάφορα υπουργεία: το υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση των επιτοκίων των τραπεζών, το υπουργείο Ενέργειας για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και το υπουργείο Ναυτιλίας για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. «Όλοι μαζί δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να στηρίξουμε τους πολίτες», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

31 July 2024
Banner