Αρνητικό πρόσημο στις εξαγωγές φέτας

24 June 2022

Αρνητικό πρόσημο στις εξαγωγές φέτας

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Βασίλης Κόκκαλης, στις 22/6/22, αναφερόμενος σε στοιχεία της Eurostat περιέγραψε ως δυσοίωνο το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα, υποβάλλοντας σχετική έκθεση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Ο κ. Κόκκαλης κάνοντας μια γενική επισκόπηση της κατάστασης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στην κτηνοτροφία, κάνει λόγο για τους παράγοντες που εμποδίζουν την ανάπτυξή της και επηρεάζουν αρνητικά, σε όλα τα επίπεδα, την παραγωγή. Η αύξηση του κόστους των ζωωτροφών και της ενέργειας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους κτηνοτρόφους, έτσι ώστε αναγκάζονται να μειώσουν το ζωικό κεφάλαιο στις μονάδες τους και ειδικά τα ζώα αναπαραγωγής, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ο κ. Κόκκαλης στην αναφορά του κατέθεσε ανάρτηση ηλεκτρονικού Τύπου όπου, σύμφωνα με την Εurostat. τους πρώτους μήνες του 2022 έχει καταγραφεί αρνητικό πρόσημο στις εξαγωγές φέτας που ανέρχεται στο 10%, ενώ, όπως αναφέρει σε στοιχεία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ τον Μάρτιο του 2022, υπάρχει υστέρηση εισκόμισης γίδινου και πρόβειου γάλακτος (-8,4% και -8%) αντίστοιχα.

24 June 2022
Banner
Banner