Από τη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης ο ΥΠΑΑΤ ανακοινώνει συνεργασία με τη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς και ίδρυση Σχολής στο νομό Ρεθύμνης

10 October 2023

Από τη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης ο ΥΠΑΑΤ ανακοινώνει συνεργασία με τη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς και ίδρυση Σχολής στο νομό Ρεθύμνης

Related Articles

Την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή (ΑΓΣ)  έκανε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. Την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις της Σχολής ανέλαβε ο πρόεδρος δρ Jeff Lansdale, ο πρύτανης του Perrotis College, δρ Κωνσταντίνο Ρότσιο και ερευνητές της ΑΓΣ.

Σχετικά με όσα ενημερώθηκε ο υπουργός και αφορούσαν τη λειτουργία των εργαστηρίων αλλά και τα νέα επιτεύγματα δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα μπορούμε να συνεργαστούμε στα θέματα εκπαίδευσης δίνοντας ισχυρά «όπλα», δηλ. γνώσεις, στους νέους που θέλουν συνειδητά να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα», επισημαίνοντας ότι «αποτελεί προτεραιότητα να δημιουργήσουμε τουλάχιστον 60.000 νέες θέσεις εργασίας ή να στρέψουμε 60.000  νέους να ασχοληθούν με τη γη μας. …  Σε περιόδους δύσκολες λόγω των φυσικών καταστροφών η συνεργασία μας το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ πιο ισχυρή και στενή. Σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα, που σε πολλά σημεία ταυτίζονται τα αντικείμενα, μπορούμε να την  ισχυροποιήσουμε, γιατί η γνωση πρέπει να διαχυθεί, πρέπει να μεταφερθεί παντού .Το σημαντικό είναι ότι το επιστημονικό προσωπικό, όλη η κοινότητα της ΑΜΓ ο πρόεδρος και τα στελέχη έχουν όλη τη διάθεση να διοχετεύσουν αυτά που γνωρίζουν καλά, είτε στις αίθουσες εκπαίδευσης, είτε στα εργαστήριά τους, στους Έλληνες παραγωγούς. Και αυτό θα γίνει μέσα από μια στενή συνεργασία που θα διαμορφώσουμε το πλαίσιο τις επόμενες ημέρες, δουλεύοντας από κοινού με τα στελέχη μας».

Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία στο θέμα της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς, που είναι στα νότια του νομού Ηρακλείου και σε ένα  δεύτερο project, μια αντίστοιχη σχολή στο νομό Ρεθύμνης που θα ασχολείται με το ζωϊκό κεφάλαιο. Συγκεκριμένα ο υπουργός για την εξέλιξη αυτού του προγράμματος είπε: «Ο πρωτογενής τομέας και κυρίως η νοοτροπία που πρέπει να αλλάξουμε στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα θέλει δουλειά πολλή και από πολλούς. Και δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να συνεργαστούμε με ανθρώπους που έχουν, ήδη, δώσει δείγματα ποιότητας, σωστής εκπαίδευσης, σωστής συμπεριφοράς, σωστής λειτουργίας, καθετοποίησης, ολιστικής προσέγγισης.

10 October 2023
Banner